Åge Aleksandersen er i full sving med et nytt album, som slippes til sommeren. I tekstene på det nye albumet er de vanskelige følelsene inspirasjon, skriver napha.no.

- Jeg er i den heldige situasjon at jeg har vært pasient på institusjon som ung mann. Det er på en måte adelsmerket mitt. Før trodde jeg at jeg var den eneste i verden som hadde det vanskelig. Så oppdaget jeg at hele verden hadde det sånn, sier Aleksandersen til napha.no.

- Og jeg bruker det, å være sårbar, nedfor. Som sangskriver opplever jeg at det fører til en type gjenkjennelse. Jeg har ikke tro på sjablongen vi ser i dag; at alle er så vellykkede. Alle vet jo at slik er det egentlig ikke, fortsetter han.

15 år på en sang

Som låtskriver tar det kort tid å skrive enkelte sanger, mens andre sanger tar lang tid. Lørdagsbarn brukte Åge 15 år på, ifølge napha.no.

- Sangen handler om hvordan jeg opplevde at faren min banka mora mi. Det var en lang prosess, fordi: 1) Jeg var redd for å si det. 2) Det tok lang tid å finne ordene , og sangen. Men det ble en typisk sang som jeg har fått utrolig mange tilbakemeldinger på.

Dårlig respons kan være tungt

Aleksandersen bidrar til et prosjekt, som forskere i Nord-Trøndelag gjennomfører, som undersøker arbeidsmiljø og psykisk helse i underholdningsindustrien. Utfordringene er annerledes i underholdningsbransjen.

- På en vanlig arbeidsplass får du ris eller ros fra sjefen, for vår del står det i avisa. Du blottlegger deg selv i en sang, viser sårbarheten din. Og får du dårlig respons fra anmelderne, kan det være utrolig tungt. Media kan dømme hardt, sier Aleksandersen til nettsiden.