Sør-Trøndelag politidistrikt har til nå vært svært tilbakeholden med informasjon om drapssaken, men letter nå litt på sløret i forhold til hva som skjedde på morgenen 16. januar i år – etter at drapet på Vibeche Sofie Falck Danielsen skal ha skjedd.

- Like før klokken 07.00 denne morgenen ringte samboeren til Vibeche Sofie Falck Danielsen inn til politiet. Han hadde gått fra leiligheten deres i Kjøpmannsgata og fortalte at han var redd for at samboeren var drept. Politiet fikk ut av ham de opplysningen vi trengte for å aksjonere, og satte i verk en utrykning. Dette skjedde umiddelbart samtidig som vi snakke med ham på telefonen. To patruljer ble sendt. En kjørte til åstedet i Kjøpmannsgata, mens den andre kjørte til samboeren. Han sto ved Bakke kirke, og vi hadde ham på tråden helt til vi så ham, sier Kollstrøm.

Da den andre patruljen kom frem til åstedet var det ingen til stede der, men de fant blod i leiligheten.

Rekonstruksjon

- Det vi ikke visste da, men som vi vet nå er at avdøde ble fraktet opp til Marinen i en rullestol, hvor de kvittet seg med henne i elva, sier Kollstrøm.

Politiet mener at det siktede samboerparet (48 og 34) var sammen om å frakte avdøde i rullestolen, men Kollstrøm vil ikke gi mer detaljer om rollene deres i forbindelse med transporten.

Den drapssiktede kvinnen (34) er rullestolbruker, og politiet mener at det var hennes elektriske rullestol paret skal ha brukt til å frakte Danielsen.

Så langt har ikke den drapssiktede 48-åringen villet la seg avhøre av politiet. Den siktede kvinnen har imidlertid vært i flere avhør, og har blant annet forklart seg om hvordan paret skal ha fraktet Vibeche Sofie Falck Danielsen fra leiligheten i Kjøpmannsgata og til Marinen. Hun har også deltatt på en rekonstruksjon, hvor blant annet ruten ble gått opp.

Ifølge Kollstrøm mener politiet at samboerparet ikke gikk Kjøpmannsgata for å komme seg til Marinen. De gikk bak bygården i Kjøpmannsgata og opp Vår Frue Strete, før ferden fortsatte mot Marinen.

- Påført flere skader

I tillegg til 37-åringens forklaring, har politiet også andre tekniske bevis i forhold til hvordan avdøde ble fraktet.

- Vi har funnet spor på Marinen som matcher hennes forklaring, sier politiadvokaten.

Politietterforskere har også jobbet med å finne bildebevis fra overvåkningskameraer, som kunne vise de siktede mens de brukte rullestolen. Dette har de imidlertid ikke funnet.

Politiet mottatt den endelige obduksjonsrapporten etter drapet på Falck Danielsen, men Kollstrøm vil ikke gi detaljer om dødsårsaken.

- Nei, det kan jeg ikke si noe om – det føler jeg ikke blir riktig på nåværende tidspunkt. Men jeg kan bekrefte at hun var påført flere større og mindre skader, sier politiadvokaten.

Eventuelt drapsvåpen vil heller ikke politiet si noe bastant om foreløpig.

- Vi kan ikke si noe med sikkerhet om drapsvåpen. Vi venter på en god del analysesvar, sier Kollstrøm.

Hun vil ikke spekulere i eventuelt motiv for drapet.

Begjære ny varetektsfengslig

Det siktede samboerparet ble siktet for forsettlig drap, eller medvirkning til forsettlig drap allerede før liket ble funnet av brannvesenet i Nidelva. De har sittet varetektsfengslet siden 18. januar. Neste fredag går en ny varetektsperiode ut. Da vil de nok en gang bli begjært varetektsfengslet, opplyser Kollstrøm.

I tillegg til samboerparet er Vibeche Sofie Falck Danielsens samboer (51) og en 39-åring siktet for bevisforspillelse i saken.

Politiet sperret av et område i Kjøpmannsgata etter at de fikk meldingen.