17 barn fra Andungen barnehage fikk ikke sitte på hjem igjen fra utedagen på Lian i Trondheim torsdag.

Da maxi-taxien fra Trøndertaxi kom som bestilt for å hente barna i ettermiddag, nektet sjåføren å ta med barna.

- Da vi ble kjørt til Lian i formiddag spurte jeg om å få taxi hjem igjen. Det skulle de ordne, forteller pedagogisk leder Kim André Langås ved Andungen barnehage på Øya.

Men ifølge Langås gikk ikke dette i orden.

- Taxisjåføren sa: «dette går ikke, dere er våte og skitne», forteller Langås.

- Av med uteklær

Langås bad ham ordne en annen drosje til barnehagebarna.

- Han satte seg i bilen, og ringte tilsynelatende sentralen. Så kom han ut og sa: «Enten tar alle barna av seg klærne, ellers får dere ikke sitte på».

Ifølge Langås var drosjesjåføren så krass i måten han snakket på at noen av barna begynte å gråte.

Det hele endte med at Langås ringte Norgestaxi som var på plass med to biler etter et kvarter.

- Nå sitter vi i maxi-taxien til Norgestaxi. Et av barna spurte nettopp sjåføren om han også var sint, sa Langås til adressa.no like etter hendelsen.

Barnehagelederen forteller at barna var litt våte, men ikke skitne.

- Vanlig prosedyre

- Dette er en helt vanlig sak. Vi kjører ganske mange barnehager. Ingen barnehageansatte har tidligere reagert på at barna må ta av seg regntøyet, sier daglig leder Hege Dahle ved Trøndertaxi.

Hun forteller at taxisjåføren som kjørte denne turen daglig kjører mange barn.

- Det er en fabelaktig sjåfør, så vi stiller oss litt uforstående til problematikken. Han snakker litt høyt, men det er fordi han er litt tunghørt, sier Dahle.

- Stiller dere som krav at barna må kle av seg ytterklærne?

- Nei, det er ikke et krav. Men hvis sjåføren ser at de er våte og skitne kan man ikke være avhengig av at bilen må til vask før neste tur, sier Dahle og legger til:

- Vi må bare beklage hvis noen opplever det som utidig. Men det er bare en prosedyre vi må følge. Det var veldig synd barna ikke kunne ta av seg regnbuksa, for å si det sånn.

Barnehagen roser på sin side Norgestaxi, som tok over oppdraget.

- Hos Norgestaxi gikk det helt fint. Barna trengte ikke å ta av klærne. Strålende service av Norgestaxi, sier Langås til adressa.no.

- Bruk spray og vask av

Eier av Norgestaxi-bilen som tok over, Roger Bragsten Moe, forteller at de har som regel at de skal kjøre alle kunder, uansett hvordan de ser ut.

- Får man en bestilling på en barnehagetur fra Lian, så skjønner man egentlig hva man kan forvente seg. Min sjåfør har fortalt at han ikke synes barna var spesielt skitne. Bilen vår har skinnseter, og det var bare å spraye med litt såpe og vaske over. Setene ble fine igjen med en gang, sier han.

- Kan gå glipp av kunder

Bragsten Moe forstår ikke hvorfor konkurrenten krevde at barna måtte ta av seg yttertøyet. Han forstår at det også er en ganske stor operasjon med 17 barnehagebarn.

- De satte seg i setene og det ble sikkert litt fuktig, men det var ikke noe stort problem. Jeg vil tro at hvis man stiller krav om å ta av yttertøy, så vil man gå glipp av slike kunder senere. Vi kjører daglig turer hvor det blir med en del skitt inn i bilen. Det er sånn det er, sier han.

Den første Norgestaxi-sjåføren varslet en kollega som kom og tok med seg resten av ungene. Bragsten Moe mener det er opp til hver enkelt sjåfør å bestemme hvem de skal kjøre.

- Sjåførene har full rett til å nekte å ta med kunder, men dette var snakk om barnehagebarn, understreker han.

Til slutt var det Norgestaxi som tok over oppdraget med å kjøre barnehagebarna. De forteller at barna ikke var spesielt skitne.