Bombegruppen fra Oslo ankom Trondheim fredag kveld etter funn av en bombelignende plastsylinder. Fredag kveld er situasjonen avklart, etter at politiet opplyser at gjenstanden er fylt med krutt, men ikke eksplosiv.

Plastsylinderen ble funnet i oppgangen til en bygård på Buran. I enden av plastsylinderen er det plassert kabler.

- Det kan tyde på at dersom dette er en bombe, så detoneres den elektrisk, opplyste innsatsleder Tom Åge Dahl før situasjonen var avklart.

17 personer evakuert

Det var like før klokken 15.00 fredag ettermiddag, at politiet fikk melding om at noen hadde funnet en plastsylinder med lunte på. Politiet rykket til stedet, og området rundt bygården og deler av Innherredsveien ble deretter sperret av. Deretter ble det iverksatt evakuering av bygården der de mulige eksplosivene ble funnet.

Brannvesen på stedet la ut vannslanger i beredskap. I alt 17 personer måtte forlate bygården. Etter at politiet fikk tatt bilder som ble sendt til analyse i Oslo, fikk bombegruppa i Oslo beskjed om å reise opp til Trondheim med fly.

To personer ble brakt inn til avhør, og er siktet i saken.

Kaotiske tilstander

Politiet sperret av et større område slik at folk ikke skulle bevege seg i nærheten. Stedet der plastsylinderen ble funnet er på Lademoen, like ved Innherredsveien.

Innherredsveien, som i en periode ble stengt for trafikk, ble fredag ettermiddag åpnet igjen. Det var kaotiske tilstander i trafikken, med omkjøring langs Mellomveien, opp Anton Kalvaas gate og videre opp Thomas von Westens gate.

Midt i kaoset valgte en sjåfør i en privatbil å bruke kollektivfeltet. Dette resulterte i at en taxi endte med fronten i en lyktestolpe. Også personbilen fikk materielle skader, men ingen av sjåførene ble skadd.

Bedt om å trekke unna

Marie Louise Sotnes bor i gata som nå politiet har sperret av.

- Jeg var ute en liten tur. Da jeg kom tilbake ble jeg møtt av politiets innsatsleder. Så kom det plenty politibiler og brannbiler. De ba meg trekke unna, om jeg kunne være så snill å gå på andre siden av gata, fortalte Sotnes til adressa.no fredag ettermiddag.

Ifølge henne virket politiet litt stresset da hun møtte dem.

- De har sperret av Frostaveien både godt oppe og nede i gata. De snakket om å sperre av ved bensinstasjonen og omdirigere trafikken.

Politiet sperret i en periode av Innherredsveien ved Lademoen kirke. Foto: Terje Svaan
Politiet sperrer av et område rundt Frostaveien på Lademoen. Foto: Terje Svaan
Nødetatene har rykket ut. Foto: Terje Svaan
Sylinderen skal befinne seg i den grå bygningen på dette bildet.
Politiet og brannvesenet er på plass i Frostaveien. Foto: Lesebilde