Det bekrefter operasjonslederen i Sør-Trøndelag politidistrikt overfor adressa.no.

– De to innrømmer befatning med gjenstanden, sier operasjonsleder Rune Brandmo.

Siktet for trusler

Ifølge fungerende krimvaktleder Øyvind Frantzen Eidsvold ble de to siktede løslatt etter å ha blitt avhørt i går kveld.

– Vi ser ikke noen grunn til å holde på dem. Det er tatt ut en foreløpig siktelse for brudd på straffelovens paragraf 227, trusselparagrafen, sier Eidsvold.

Han sier at de to siktede forklarte i avhør at den bombelignende gjenstanden var fyrverkerirester, som de ikke hadde noen planer om å bruke til noe.

Eidsvold sier at politiet nå vil avvente rapporten fra bombegruppen som undersøkte gjenstanden.

– Når rapporten foreligger vil det bli tatt en påtalemessig avgjørelse ganske raskt, sier han.

30-40 centimeter lang

En mann ble tatt med til Trondheim politistasjon klokken 17.15. Noe senere ble det klart at en annen person også var tatt inn.

Ifølge innsatsleder Geir Hilmarsen på stedet kan mannen ha en tilknytning til funnet av en bombelignende gjenstand. Det er ikke kjent hvor mannen ble plukket opp av politiet.

Hilmarsen gir følgende beskrivelse av det som så ut som en hjemmelaget bombe: Det er en sylinderformet gjenstand som er 30-40 centimeter lang. Den er spiss i den ene enden. Diameteren er mellom 8-10 cm. Man ser også ledninger i tilknytning til gjenstanden.

Fredag kveld ble det avklart at gjenstanden var fylt med krutt, men at den ikke var eksplosiv. Bombegruppa fra Oslo undersøkte gjenstanden, før de plukket den fra hverandre.

Under ei trapp

Den hjemmelagede gjenstanden står plassert under ei trapp i den ene oppgangen, og den var ikke gjemt bak noe annet.

Bygården ble evakuert, og 17 personer måtte forlate adressen. Fredag kveld fikk beboerne flytte tilbake igjen. Før den tid fikk de beskjed om å holde seg vekk fra vinduer som vender mot bygården hvor den mulige bomben befinner seg.

Dette er den bombelignende gjenstanden som førte til evakuering av en oppgang i en bygård i Trondheim. Foto: politiet
Omårdet på Lademoen er sperret av. Foto: Terje Svaan