- Jeg kan snakke for min egen del og de tre andre prestene i kirka, vi er samstemt om dette temaet. Vi er for kirkelig vigsel av likekjønnede, og vi er fortvilte over resultatet fra Kirkemøtet, sier domprost Ragnhild Jepsen ved Nidaros domkirke.

Ble tatt opp i preken

Jepsen sier at dette er en svært viktig sak for henne. Så viktig at hun tok opp temaet fra prekestolen på søndag. Reaksjonene lot ikke vente på seg.

- Det var for det meste positive tilbakemeldinger. Mange ble rørt over at det ble tatt opp på prekestolen i Nidarosdomen, det kan ha en sterk kraft, sier Jepsen.

Men det var ikke bare positive ytringer etter prekenen.

- Noen av dem som kom bort til meg var skeptiske og uenige, men det må de få lov til. Dette er en sak som vi kan ha uenighet om, sier Jepsen.

Jobbe videre

Resultatet fra kirkemøtet har vekt sterke følelser hos folk. Mange truer med å melde seg ut av statskirken og noen prester går så langt som å nekte å vie

Jepsen mener at det ikke er løsningen.

- Når det har roet seg litt ned må vi heller konsentrere oss om å jobbe offensivt fremover. Så håper jeg at det blir avgjørende under kirkevalget til neste år, sier Jepsen.

Få folk til å stille til valg

Og det er to ting Nidaros domkirke vil prioritere høyt foran kirkevalget.

- For det første må vi få folk til å stille til valg. Og at kandidatene lar seg velge med et program som gjør det klart hva de vil arbeide for hvis de blir valgt, sier Jepsen.

- Og for det andre må vi få folk til å bruke stemmeretten og slutter opp om valgene. Det gjelder også menighetsrådsvalget og bispedømmerådsvalget. Det er medlemmene i bispedømmeområdene som utgjør medlemmene i Kirkemøtet, påpeker Jepsen.