Den brasilianske kvinnen hadde forhåndsbetalt og gått ut for å spise, da hotellpersonell tok seg inn på rommet og hentet tingene hennes, skriver TV2.

Hendelsen skjedde i mars i fjor. Da hun kom tilbake til hotellet, fikk hun klar beskjed om at hun ikke var ønsket som gjest.

Unik fellelse

Likestillingsombudet mener hotellet undersøkte om 30-åringen var prostituert på bakgrunn av hennes kjønn og etnisitet. I en uttalelse fra april i år konkluderer Likestillingsombudet derfor med at behandlingen er i strid med både likestillings- og diskrimineringsloven.

Til TV2 forteller kvinnens advokat Silje Elisabeth Stenvvag at kvinnen opplevde behandlingen som ekstremt krekende.

– For min klient har det vært viktig å få stadfestet at hun ble usaklig og urimelig behandlet. Så vidt jeg vet er dette den første avgjørelsen av sitt slag, og dersom den blir stående vil den få betydning hvordan kvinner i prostitusjon skal behandles av hoteller. Uttalelsen er klar på at kvinner som livnærer seg av prostitusjon også har krav på et overnattingssted, under forutsetning av at de ikke selger sex på hotellet, sier Stenvaag til TV2.

Kan klage på vedtaket

Radisson Blu mener på sin side at de angret seg på å ha tatt imot 30-åringen som gjest etter at hun ikke kunne fremvise et gyldig kredittkort, slik hotellets retningslinjer var – på tross av at hun altså allerede hadde betalt kontant for oppholdet, ifølge uttalelsen.

Ifølge TV2 har hotellet har ennå tid på seg til å klage på vedtaket.