- Dette er ulovlig, og rett og slett farlig, sier en klar Ebbe Kimo, operasjonsleder hos Sør-Trøndelag politidistrikt.

Det var en adressa.no-leser som i dag knipset bildet av bilen med den farlige lasten i Tonstadkrysset i Trondheim. Bildet ble tatt  like før klokka 16.00 i ettermiddag og trafikken var tett. På grunn av at påskeferien startet for mange var det ekstra mange biler ute i rushtrafikken.

- Jeg var på vei hjem fra City Syd da jeg så denne bilen rett foran meg. Jeg reagerte med en gang, for dette er helt «høl i haue». Det satt en mann i baksetet og holdt i de lange plankene som jeg tror må ha vært fire meter lange, og en annen foran, som også holdt i dem. Plankene stakk langt ut av sidevinduet, og om de hadde truffet en medtrafikant eller vært med i en ulykke ville de kunne spiddet andre. Plankene stakk langt ut, det så skikkelig skremmende ut, sier tipseren.

- Ingen unnskyldning

Politiet er helt enig med tipseren. Det er ikke slik last skal fraktes.

- Dette er ikke reglementert, last skal ikke stikke ut av vinduet. Last skal aldri stikke ut over bilens bredde. Hvis den gjør det, skal den være særskilt merket. Men det ville uansett ikke vært aktuelt her, sier Kimo,  operasjonsleder hos politiet.

Hadde politiet møtt på bilen ville den øyeblikkelig blitt stoppet og bøtelagt.

- Vi ser sånne last innimellom, det er dessverre bare fantasien som setter stopper for hvordan folk kan finne på å laste bilene sine, sier Kimo.

- Men bilen skulle kanskje ikke så langt, og ifølge tipser kjørte den ikke så fort?

- Det er ingen unnskyldning for å laste bilen på en så farlig måte. Butikkene som selger planker har som oftest utlån av hengere, gratis er det som regel også. Å kjøpe et takfeste til bilen ville også vært langt rimeligere enn den boten vi ville gitt. Og uansett er dette farlig, sier Kimo.

Har du kommet over dårlig festet, eller farlig last? Ta bilde og / eller video og send til webred@adresseavisen.no

Her er flere utrolige bilder og historier fra veiene i Midt-Norge: