MC-sjåføren stakk fra stedet etter ulykken. Foto: RUNE PETTER NESS

En person ble pågrepet like før klokken 11, mistenkt for å ha stjålet en motorsykkel og for å være involvert i mc-ulykken ved Smistad.

Ulykken skjedde ved Smistad, nær avkjøringen til Ringvålveien, ved 9-tiden fredag.

- En passasjerer ligger igjen på ulykkesstedet. Han har skader i en fot, opplyste politibetjent Olav Skarsem til adressa.no på ulykkesstedet.

Lege mente passasjeren har pådratt seg et brudd i ankelen i utforkjøringen.

Stakk fra stedet

På ulykkesstedet var det ikke mulig å finne ut hvor sjåføren hadde tatt veien. Politibetjent Skarsem var bekymret for at også mc-føreren var skadd.

- Å kjøre motorsykkel krever full konsentrasjon og skjerpede sanser. Er føreren skadd, kan det få fatale følger.

Passasjeren, som er en mann i 30-årene, hadde hjelm på seg da de kjørte av veien. Ifølge politiets oppmerking har motorsykkelen kjørt av veien på en rett strekning, og endt i en stor stein på siden av veien. Derfra har den skutt ut til venstre og landet blant busker og trær. Det var i dette buskaset passasjeren ble forlatt med smerter i et ben, og senere funnet av politi og helsepersonell.

- Han skal selv ha meldt fra om hendelsen, ifølge Skarsem.

Fant vognkort

Da adressa.no kom til stedet var politiet iferd med å undersøke en toppboksen, som hadde falt av motorsykkelen i krasjet. I boksen ble det blant annet funnet et vognkort. Politiet har vært i kontakt med eier av vognkorten, som er på påskeferie i Oppdal. Etter undersøkelser viste det seg at vognkortet ble stjålet i forbindelse med et innbrudd i en fellesgarasje der motorsykkelen fortsatt står.

- Tyvene har brutt opp toppboksen på denne motorsykkelen, tatt vognkortet og latt motorsykkelen stå. Dette er bekreftet fra andre beboere på stedet, sier Skarsem.

Dermed knytter politiet en annen motorsykkel til ulykken på Smistad.

- Det ble stjålet en motorsykkel for noen dager siden, og det kan være denne vi ser etter, sier Skarsem.

En person pågrepet

Politiet skal etter ulykken på Smistad ha fått tips om en motorsykkel, som kan ha vært i en utforkjøring. Ved videre etterforskning valgte politiet å slå til på en adresse der altså en person er pågrepet.

Ifølge politi på stedet settes han i forbindelse med det tidligere omtalte motorsykkeltyveriet -og mc-ulykken på Smistad fredag morgen.

Mannen ble ifølge adressa.nos reporter på stedet, pågrepet uten dramatikk.

Mann pågrepet og mistenkt for mc-tyveri. Foto: Christer Johnsen
Denne motorsykkelen ble stjålet tidligere i påska. Foto: CHRISTER S. JOHNSEN