- Da jeg så fisken tenkte jeg «oh, wow», det her er et skikkelig monster. Den så ut som en gigantisk padde, for øynene hadde poppet ut, sier ti år gamle Haakon, som i påsken fikk sin hittil største fisk på kroken.

Skjærtorsdag tok han og pappa Terje Moseid Bryhn en lånt sjark ut på Trondheimsfjorden for å fiske. De fikk masse sei og torsk, og skulle avslutte turen med litt dypvannsfiske. Med både makrell og reker på kroken, kastet de snøret ned til 250–300 meters dyp.

- Plutselig roper Haakon at nå er det noe skikkelig tungt på kroken. Han har fått stor fisk tidligere, men dette var ny personlig rekord. I fjor måtte han ha hjelp til å dra opp de største fiskene, men denne gang gjorde han jobben selv, forteller pappa.

- Sliten i to dager etterpå

Det tok rundt en halvtime å få opp ruggen, som hadde øynene på stilk etter ferden opp fra dypet. Den var 117 centimeter lang og rundt åtte kilo.

- Jeg var sliten i skuldrene i to dager etterpå, det var veldig tungt. Først trodde jeg at det var en kveite, for den var så sterk. Men da den kom opp så jeg at det var en lange, sier tiåringen, som elsker å fiske.

- Det er liksom hobbyen min, da, sier han. Og som den sjøulken han er, begynner han å fortelle gamle fiskehistorier.

- En gang fikk jeg en hai og en uer på samme krok. Det er ganske spesielt. En annen gang fikk jeg to brosmer på samme snøre. En på sju og en halv kilo, og den andre var fire kilo, sier han og ler fornøyd.

- Brosmer?

- Ja, en brosme ligner på en lange, bare at den ikke er så lang. Den er litt tykkere, forklarer hobbyfiskeren.

Elsker fisk

Haakon liker ikke bare å fiske, han er veldig glad i å spise fisk også. Det er faktisk det beste han vet. Langen har allerede blitt til fiskekaker, og smakte nyyyyydelig ifølge far. Sønnen stemmer i.

- De var veldig gode.

- Tror du de smakte ekstra godt fordi det var du som fisket den?

- He he. Ja.

Ti år gamle Haakon fikk den største fangsten i sitt liv i Trondheimsfjorden. Foto: Privat