- En beboer var bekymret for en hund som befant seg oppe på taket. Han ville ikke gå opp selv, så politi og brannvesen rykket ut, sier operasjonsleder Ebbe Kimo i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Meldingen om hundens luftige luftetur på toppen av blokka på Hallset kom like etter klokken 03 natt til mandag. To brannbiler, deriblant en stigebil, rykket sammen med politiet ut til stedet.

- Hoppet ut vindu

- Beboeren var bekymret for at hunden skulle falle ned de fire etasjene. Hunden må ha kommet seg ut av et vindu før den tok seg opp på taket. Vi fikk kontakt med hundeeieren som tok over etter at vi fikk hunden ned, sier Kimo.

Hunden løp rundt og bjeffet, og ble funnet på en veranda på hjørnet av blokka.

- For å komme seg dit må den ha hoppet ut av vinduet ned på vår veranda, tatt seg over en vegg og klatret opp på taket, sier den overraskede eieren til adressa.no.

Slapp å bruke stigebil

- Han kan finne på mye rart, men noe sånt har jeg aldri opplevd, sier han om hunden.

Sammen med politibetjenter og brannmenn gikk eieren opp på taket. Hunden, som er en blanding av pointer, malamute og elghund, kunne kort tid etter sette potene på trygg grunn.

- Da jeg fant ham på verandaen, løftet jeg ham opp til ei dame i politiet han var fortrolig med. Heldigvis slapp brannvesenet å bruke stigebilen.

Hunden kom uskadd fra hendelsen.