Det opplyser politioverbetjent Geir-Ole Momyr ved Sentrum politistasjon i Trondheim.

- Han døde trolig av skadene. Vi fikk melding fra sykehuset om dette i går ettermiddag, sier Momyr.

Angrepet på Gløshaugen

Det var 1. påskedag den 30 år gamle iranske statsborgeren skal ha angrepet et ektepar på Gløshaugen. Umiddelbart etter at han tok kontakt, skal han ha angrepet mannen med en saks. Fornærmede ble påført minst to stikk i brystregionen før iraneren løp fra stedet. Den skadede mannen klarte å se hvor gjerningsmannen tok veien, og han fikk hjelp av en vekter som fulgte etter mannen med bil.

Studenten, som var siktet for drapsforsøk, ble funnet 500 meter unna fra åstedet. Han var da selv påført flere stikkskader i overkroppen. Ifølge Momyr er det fortsatt uvisst om mannen stakk seg selv eller om han ble påført skader i forbindelse med et fall.

Etterforskningen fortsetter

- Hva skjer nå med etterforskningen?

- Det blir en ordentlig behandling av saken, selv om gjerningsmannen er død. Vi skal nå se hva de tekniske undersøkelsene gir av svar, sier Momyr.

Politiet i Trondheim var i kontakt med mannens pårørende i Iran i går.

- Kom som et sjokk

Tirsdag formiddag ble det holdt allmøte for ansatte og studenter på instituttet der den avdøde studenten jobbet, skriver NTNU på sin hjemmeside.

- Dette er en tragedie og en svært trist sak for hele NTNU. Vi ønsker å tilby støtte og hjelp til alle som føler seg berørt av voldsepisoden og det påfølgende dødsfallet, skriver rektor Gunnar Bovim.

Bovim uttrykker medfølelse til studentens pårørende og til paret som ble angrepet.

HMS-avdelingen ved NTNU er tilgjengelig for dem som ønsker noen å snakke med.

- Vi vet at det som har skjedd kom som et sjokk på kollegene til studenten. Disse får tilbud om hjelp. I en slik situasjon er det viktig at vi alle tar vare på hverandre, sier Bovim.