Det var natt til skjærtorsdag at Jørn Berstad parkerte sin splitter nye Tesla Model S i Sandgata i Trondheim. Han hadde kommet hjem ganske sent, og da han sto opp tidlig neste morgen ble han møtt av et trist syn.

- Det var et fotavtrykk på panseret og noen stygge riper. Bulken var veldig synlig, sier han.

Ventet et halvt år på bilen

Han hadde bestilt elbilen i september i fjor, og hadde fått den levert i starten av mars.

- Det første jeg tenkte var at det var utrolig unødvendig, og at dette måtte vært gjort med vitende og vilje. Noen må ha brukt ganske mye makt for å få til en såpass bulk, mener bileieren.

Mest sannsynlig er det noen på vei hjem fra en fuktig bytur som har sparket i panseret på den nye bilen.

- Den var helt strøken før dette skjedde. Gleden av å ha ny bil ble ødelagt bare fordi noen ikke klarte å styre seg. Det er veldig surt, sier Berstad, som lurer på hva motivet kan være.

- Dette er en miljøvennlig bil. Det finnes ingen rasjonell forklaring til hvorfor min bil ble angrepet, sier han.

Skader for opptil 18 000 kr

Etter å ha vært på påskeferie bestemte Berstad seg for å prøve alt for å komme til bunns i hva som har skjedd med bilen.

- Jeg har anmeldt skadeverket, og deretter hengte jeg opp lapper hvor jeg utlover en dusør til den som kan identifsere den som har gjort dette. Foreløpig har jeg ikke fått noen tips, sier han.

Teslaen ble tatt med til et verksted hvor de lakkerte den på nytt, og dermed ble skadene mindre synlig. På verkstedet ble det sagt at det ville koste i underkant av 10 000 kroner å reparere skaden, men dersom bilen skulle bli som ny måtte man bytte panseret. Det vil koste rundt 16 000-18 000 kroner.

- Egenandelen jeg må betale er 4000 kroner. Det er ingen stor sum, men jeg synes den som har gjort dette skal betale for det. Det er mer en prinsippsak, sier Berstad.

Hengte opp lapper

Sjansen for at noen har video eller bilde av vedkommende som sparket bilpanseret er liten, noe Berstad er klar over.

- Jeg måtte henge opp lapper fordi det finnes ingen annen mulighet. Da har jeg forsøkt det meste. Kanskje gjerningspersonen ser det i mer edru tilstand, og får dårlig samvittighet, sier han.

Berstad lover at han vil trekke tilbake anmeldelsen dersom noen melder seg og tar ansvar for skaden.

- Jeg har ingen stor tro på at lappene skal gi noe resultat. Med tanke på egenandelen og bonustapet hos forsikringsselskapet så vil jeg gå med rundt 10 000 kroner i minus. Dersom vedkommende som gjorde dette kan gi en god forklaring, så skal vedkommende slippe å betale, sier han.

Nå håper han at den kjedelige historien får andre til å tenke seg om to ganger før de umotivert går løs på en parkert bil.

- Kanskje noen lærer til neste gang, sier han optimistisk.

Har du opplysninger om saken? Ring politiet på 02800 eller ta kontakt med journalist Camilla Kilnes på 906 91 350.

Bileieren håper noen har sett skadeverket som skjedde natt til 17. april i påsken. Foto: privat