Stabssjef i Sør-Trøndelag politidistrikt, Torgeir Moholt, bekrefter at politiet er kjent med at det skal være en uorganisert fest på Kristiansten lørdag ettermiddag. Arrangementet er markedsført blant annet på Facebook. Nærmere 3000 har svart at de kommer.

- Dette er noe av det vi ønsker å prioritere høyt. Vi skal være til stede, sier Moholt.

Mer politi

Han sier politiet vil sette inn ekstra ressurser foran de store festhelgene fremover.

- Politiet vil være til stede på festningen fordi vi er bekymret. Vi vil oppfordre folk til å gå andre steder, sier Torgeir Moholt stabssjef i Sør-Trøndelag politidistrikt.

- Det er ikke slik at folk skal tro at dette er trygt fordi vi er der. Vi er der fordi vi ikke mener det er trygt, sier han.

Uorganiserte fester

Politiet opplyser at det er god dialog med russen og de fleste festarrangører i forbindelse med de regulære arrangementene. Men det er spesielt de uorganiserte og uoffisielle arrangementene, som for eksempel x-russefesten, som bekymrer Moholt og politiets koordinator for familievold og seksuelle overgrep, Hanne Finanger. Et av problemene er at det ikke finnes en ansvarlig arrangør som kan sørge for trygge rammer.

- Det er ofte uorganisert og ofte uoversiktlig. Samtidig er det mange folk, ofte også mange unge, Mange nyter alkohol og er ruset. Da er risikoen for voldsepisoder og seksuelle overgrep stor, sier Moholt.

Politiet var til stede på Festningen da «rep-russen» hadde fest der i fjor. Foto: Morten Antonsen