– Dette er vi selvsagt fornøyde med, sier Berit Kjeldstad, prorektor for utdanning ved NTNU i en pressemelding.

Økningen av førstevalgssøkere fra i fjor er 1,34 prosent. Ikke mye, men bedre enn Universitetet i Oslo søm økte med 0,41 prosent, og klart bedre enn Universitetet i Bergen som gikk tilbake 6,35 prosent. De mindre universitetene i Stavanger og Nordland har imidlertid den sterkeste økningen, med 10 og 8 prosent.

Opptur for realfag

Realfagene ved NTNU økte med 12,7 prosent flere førstevalgssøkere fra i fjor. Myndighetene har lenge hatt som uttalt mål å få flere unge til å velge realfag.

Teknologifagene utgjør det store antallet av førstevalgssøkerne til NTNU. 4508 vil helst til NTNU for å studere teknologiske fag. Det gir en økning på rundt tre prosent fra 2013. Det er Kjeldstad tilfreds med.

–Søkere som er interessert i teknologifag tenker først og fremst på Trondheim og NTNU. Vi befester vår solide posisjon, sier hun.

Størst prosentvis økning har informatikk. Rekruttering til IKT-fagene har lenge vært problematisk. Når har det kommet en 27 prosent økning, og 292 ønsker å studere informatikk ved NTNU.

Flere vil bli lærere

Den positive trenden for lektorutdanningen fortsetter. Med 701 søkere er økningen to prosent.

–Norge trenger dyktige lærere, og det er hyggelig at det nye lektorstudiet er blitt så populært, sier Kjeldstad.

Språk sliter

Antall søkere til medisin og humanistiske fag holder seg stabilt. Språkfag og idrettsfag opplever en tilbakegang, med henholdsvis 7 og 11,7 prosent.

Prorektoren er bekymret over at søkningen til språkfag har gått ned over flere år og varsler at NTNU vil se grundigere på årsakene.

Flere jenter

Jenteandelen øker jevnt og trutt på teknologistudiene. I år passerer den for første gang 30 prosent av førstevalgssøkerne. Tilbake til 2010 lå andelen under 25 prosent.

–Dette er en gledelig utvikling, og en inspirasjon til å fortsette dette arbeidet, sier Berit Kjeldstad.

Totalt har 26 645 søkere NTNU med blant sine valg, mot 26 528 i fjor.

Fornøyd: Prorektor Beit Kjeldstad er fornøyd med at NTNU klarte å øke siden i fjor.