Leserne som har avgitt sin stemme over Trondheims beste russelåt mener Charlottenlund har den beste låten.

I skrivende stund er det avgitt i overkant av 6000 stemmer, og 25 prosent av disse har gått til Charlottenlunds låt, «Champions».

Alle russelåtene fra videregåendeskolene i Trondheim kan du høre her.

- Betyr mye

Russepresident ved Charlottenlund, Erlend Juul, forteller at ledelsen i avstemningen betyr mye.

- Det gir oss ekstra giv, og er en belønning for det vi har gjort. Charlottenlund har vært en skole som har vært litt av en outsider tidligere, det er morsomt å hevde seg i forhold til de andre, sier Juul.

Charlottenlund leder i skrivende stund foran Strinda-russens «Rødt Militær» på andreplass, med 18 prosent av stemmene, mens Thora Storm-russen, med sin «Stiv kuling» ligger på tredjeplass med 17 prosent av stemmene.

Er du enig i at Charlottenlund-russens låt er best? Avgi din stemme i avstemningen til høyre.

Bruker tid og penger

Det er stor konkurranse skolene mellom om å ha den beste russelåta. Alle skolene i Trondheim har publisert sin egen russelåt, med unntak av russen ved Katedralskolen, som skal publisere sin låt onsdag ettermiddag i forbindelse med russedåpen.

I likhet med de fleste andre videregåendeskolene har Charlottenlund benyttet profesjonell dj for å lage beaten, og fått hjelp til å produsere låta i studio.

- Det har kostet oss i underkant av 10 000 kroner å lage den, og veldig mye tid. Men når vi ser at folk setter pris på den, er det verdt det, sier Juul.

- Synger du selv i låta?

- Nei, det gjør jeg ikke. De som synger ble valgt ut gjennom flere ulike auditioner, sier Juul, som også kan fortelle at det kun er Charlottenlund-russ som synger på låta.