51-åringen var siktet for bevisforspillelse i forbindelse med drapssaken.

- Min klient er fornøyd med henleggelsen, men han mener at han aldri burde vært siktet i saken, sier advokat Torfinn Svanem, som forsvarer 51-åringen.

- Jeg elsket henne. Jeg savner henne. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med ensomheten, sa Falck Danielsens samboer da adressa.no intervjuet ham i vinter. Han var da nylig løslatt etter to uker i varetekt.

Bevisets stilling

Også kameraten (39) til 51-åringen var siktet for å ha fjernet spor på drapsåstedet, men også for ham er bevisforspillelsessaken nå henlagt.

- Sakene er henlagt etter bevisets stilling. Vi har ikke funnet at bevisene vil holde til domfellelse. Henleggelsene ble besluttet før påske, sier politiadvokat Mette Kollstrøm ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

- Min klient er fornøyd og lettet over henleggelsen, sier Terje Engebretsen, som forsvarer 39-åringen.

Familien orientert

Sigrun Dybvad, som er bistandsadvokat for Falck Danielsens to barn og hennes mor, opplyser at klientene er orientert om henleggelsene.

- De stoler på statsadvokatens vurderinger i saken, og forholder seg til dette, sier Dybvad.

Det var samboeren til Falck Danielsen som på morgenen 16. januar ringte politiet og sa han fryktet at hun var drept. Han hadde da nettopp forlatt leiligheten deres i Kjøpmannsgata. Politiet har siktet et samboerpar (48 og 34) for drapet. De mener at paret fraktet liket til Marinen i en elektrisk rullestol, og deretter dumpet den døde kvinnen i elva.

Les også: - Fraktet liket med rullestol

Den siktede kvinnen nekter straffskyld for drap, mens den siktede mannen så langt ikke har villet la seg avhøre av politiet.