Hva denne viste vil imidlertid politiadvokat Monica Grøtte Estenstad ikke si noe om.

- Vi har taushetsplikt om dette, sier hun til adressa.no.

Vil ha betydning for straffen

På en pressekonferanse forrige mandag opplyste politiadvokaten at det er Folkehelseinstituttet som analyserer blodprøven som ble sendt inn etter Petter Northugs ville ferd på Byåsen sist helg. Størrelsen på promillen vil ha stor betydning for hvilken straffereaksjon skiløperen vil få.

Det var ventet at analysen ville ta opp mot 14 dager, men Grøtte Estenstad fikk prøvesvaret tilbake i ettermiddag.

- Ingen kommentar

Politiadvokaten opplyser at Northug vil bli informert om promilleresultatet via sin advokat Rasmus Brodtkorp.

- Vi har ingen kommentar. Jeg har en dialog med min klient og med politiet, og vil ikke kommentere dette ytterligere, sier Rasmus Brodtkorp til adressa.no.

Manager Are Sørum Langås ønsker heller ikke å kommentere resultatet av blodprøven, og viser til at dette er en politisak.

Venter på rapport fra vegvesenet

Når politiet får den tekniske rapporten fra ulykkesgruppen til Statens vegvesen, vil det bli tatt stilling til om det må gjøres ytterligere etterforskningsskritt, og etter dette vil det bli tatt stilling til påtale. Om saken vil gå som tilståelsessak eller ikke, vil også være en del av påtaleavgjørelsen, opplyser Grøtte Estenstad.

Det var tidlig søndag morgen 4. mai at 28-åringen krasjet sin Audi A7 i et autovern i General Bangs vei på Byåsen i Trondheim Skistjernen har i etterkant innrømmet at han var påvirket av alkohol da han kjørte bilen.

- Vegtrafikkloven skiller ved promille over og under 0,5 promille. Over 0,5 er utgangspunktet at boten skal settes til 1,5 ganger brutto månedlig inntekt, har tingsrettsdommer Rune Lium ved Sør-Trøndelag tingrett uttalt tidligere.

Lium opplyste også at Vegtrafikkloven ble endret i 2012, slik at det normalt skal reageres med ubetinget fengsel når promillen er 1,2 eller høyere.

Petter Northug har sagt at han er svært lei seg for det han har gjort, og er klar for å ta sin straff. Foto: richard sagen