I 2009 ble det bestemt at Byåsen skal ha polutsalg. Siden den gang har mye vært skrevet om hvor på Byåsen det skal ligge. Både Migosenteret, Rema-bygget på Stavset og Byåsen Butikksenter har vært nevnt som mulige alternativer. Men hver gang har det falt i grus.

Nå, derimot, ser det endelig ut som byåsingene får Vinmonopolet de har tørstet etter siden utsalgsstedet forsvant fra butikksenteret for over 20 år siden.

- Vi har vært i møter med polet, og de har fått nye skisser. Jeg har en god følelse om at dette ordner seg, sier regionsdirektør i Norgesgruppen, Terje Nytrem til adressa.no.

Pågående prosess

For i løpet av året starter byggingen av nytt senter i krysset Breidablikkvegen/Gamle Oslovei, på tomta hvor Villa Italia i dag ligger.

Senteret skal inneholde en fullsortiments Meny-butikk, et spisested og forhåpentligvis Vinmonopol.

Men avtalen er ikke underskrevet enda, og kommunikasjonsdirektør i Vinmonopolet, Halvor Bing Lorentzen, sier at det er en pågående prosess.

- Vi er i forhandlinger, og håper å finne en løsning. Det er der vi står nå, sier han til adressa.no.

Men det er på det rene at det har vært flere møter mellom partene, og at Norgesgruppen mener de kan gi Vinmonopolet det som kreves, deriblant et lokale på 500 kvadratmeter.

- Vi har et bygg som er strategisk plassert på Byåsen, og vi håper dette løser seg, sier Nytrem.

Åpner i 2016

Bygget vil få 22 boliger på toppen, og et parkeringshus i kjelleren.

- Hvor viktig er et vinmonopol?

- Det vil trekke ekstra publikum, og vil nok gi ekstra omsetning, sier Nytrem.

Lorentzen mener det nesten er historisk at Vinmonopolet enda ikke har funnet egnet lokale så lang tid etter at de fikk muligheten til å etablere seg på Byåsen.

- Vi håper å komme frem til en konklusjon i nær fremtid, men akkurat når er vanskelig å si, sier han.

Uansett vil Norgesgruppen starte bygging i år, og åpne i 2016.

Eiendomssjef Ivar Sølberg og regionsdirekrøt i Norgesgruppen, Terje Nytrem på tomta hvor det blir ny Meny og trolig et Vinmonopol. Foto: Jens Petter Søraa