Både politibilen og den stjålne bilen fikk skader etter sammenstøtet. Før da hadde store politistyrker fulgt etter bilen over et stort område på sørsiden av Trondheim. Foto: Joakim Slettebak Wangen

Bilen stoppet til slutt ved Tildra barnehage på Torvtaket på Tiller klokken 02.53 natt til onsdag. Da hadde flere politipatruljer fulgt etter de to biltyvene over et stort område på sørsiden av Trondheim etter at de nektet å stanse ti minutter tidligere.

- Her har det vært en forfølgelse av en bil som startet i Okstadbakken på vei sørover. En patrulje ønsket å stanse bilen fordi den kjørte vinglete. Den nektet å stanse, satte opp farten og forsøkte å stikke av, sier innsatsleder Anders Bang Danielsen i Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Politiet fulgte etter bilen på en ferd som gikk via Østre Rosten, Sandmoen, Vestre Rosten og som til slutt endte på Torvtaket på Tiller. Bileieren ble oppringt under forfølgelsen, og kunne fortelle at bilen var stjålet.

Funnet av hundepatrulje

- De mistet kontrollen på bilen og kjørte seg fast, noe som medførte at en av våre patruljebiler kom bak og kjørte så vidt i bakenden på den.

Både politibilen og den stjålne bilen hadde synlige skader i fronten. Ingen ble skadet i sammenstøtet, og ingen av bilene var kjørbare etterpå. De to mennene på rundt 50 år sitter onsdag morgen i arresten.

- Begge forsøkte å stikke fra stedet. Den ene ble innhentet ganske raskt. Den andre ble pågrepet cirka 300 meter unna åstedet takket være utrolig god jobbing av hundeekvipasjen, sier Bang Danielsen.

Stakk hodet i oljebøtte

Mannen som ble pågrepet forsøkte å gjemme seg i en garasje. Han måtte få bistand fra politiet for å tørke av seg olje han hadde sølt på seg selv.

- Av en eller annen merkelig grunn dukket han hodet ned i en bøtte med olje. Politiet måtte tørke av oljen før han ble kjørt bort.

Mannen ble først kjørt til legevakta hvor han ble friskmeldt, før turen gikk videre til arresten.

Tillatelse til «stop sticks»

Det er uklart hvor stor hastighet bilen holdt da de to forsøkte å stikke av.

- Det er lite trafikk og lite folk ute. Hadde det vært fare for andre trafikanter hadde vi avsluttet tidligere. Vi gjennomfører ingen forfølgelser hvor det kan gå galt for andre mennesker eller de vi forfølger, sier innsatslederen.

Mennene vil bli avhørt i løpet av dagen, hvorpå jurister vil bestemme om det blir videre fengsling.

- Vi satte på de ressursene som var tilgjengelig. Forfølgelsen har skjedd på et stort område. Vi satte ut observasjonsposter for å få låst inn bilen i et bestemt område, noe vi klarte. Vi fikk tillatelse til å bruke «stop sticks», men det ble ikke brukt i dette tilfellet.

Politibilen fikk synlige skader i fronten. Foto: Joakim Slettebak Wangen
En av mennene forsøkte å gjemme seg i garasjen til høyre i bildet. Foto: Joakim Slettebak Wangen
Flere politipatruljer var involvert i forfølgelsen på sørsiden av Trondheim. Foto: Joakim Slettebak Wangen
Den stjålne bilen var ikke kjørbar etter at forfølgelsen fikk en brå stopp på Tiller. Foto: Joakim Slettebak Wangen