Ingen av søstrene ved Birgittaklosteret på Tiller ønsket å snakke med adressa.no i formiddag, men politibetjent Espen Konstad ved Heimdal politistasjon, opplyser de er preget av tyveriet.

- Birgittaklosteret er utsatt for et grovt tyveri. Nonnene er lei seg for å bli utsatt for noe sånt. Også vi i politiet er lei oss for at klosteret er utsatt for dette, og mener nivået over dette er ganske lavt, sier Konstad.

- Stjal pc og kontanter

Han og makker Anne Lise Brå jobbet på åstedet i nærmere to timer i går. Politiet fikk melding om tyveriet klokken 10.25. Ifølge Konstad har tyveriet skjedd i løpet av natt til fredag.

Ifølge operasjonsleder Ebbe Kimo er det stjålet nøkler, en pc samt en mindre pengesum fra klosteret.

Birgittaklosteret på Tiller har 20 gjesterom. Ingebjørg Botsberg Hovland og Dan-Christian Hammer bodde i gjestehuset da hendelsen fant sted.

- Dette er et angrep på et hellig hus, kommenterer Hovland.

Kan ha blitt sluppet inn

Hammer utelukker ikke at den eller dem som gjennomførte tyveriet kan ha blitt sluppet inn i klosteret.

- Jeg hørte at noen var oppe i tre -fire tiden i natt. Samtidig hørte jeg en scooter på utsiden. Trolig har noen som bor her sluppet noen inn, sier Hammer.

Da Hammer gikk ut i løpet av natten, så han også en scooter stå parkert utenfor klosteret.

Det er overvåkningskameraer ved alle klosterets innganger, og trolig har politiet sikret seg bilder fra disse.

Ingebjørg Botsberg Hovland og Dan-Christian Hammer bor ved klosterets gjestehus. - Dette er et angrep på et hellig hus, sier Hovland om tyveriet. Foto: Håvard Haugseth Jensen