Den første meldingen om hendelsen ved Fjordgata kom klokken 02.16.

- Vi fikk melding om overfallsvoldtekt som foregikk utendørs. Vi har tatt hånd om fornærmede og leter etter mistenkte, sier operasjonsleder Bjørn Handegard i Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Beboere i Fjordgata varslet politiet da de så det de mente var en pågående voldtekt.

- Et vitne så en mann som lå over kvinnen. Hun hylte og skreik, og mannen løp fra stedet da vitnet ropte, sier kriminalvaktleder Per Einar Flatås.

Han sier at det kan dreie seg om et voldtektsforsøk.

- Men vi er ikke hundre prosent sikre på dette ennå, siden vi ikke har avhørt kvinnen.

Løp etter mistenkte

Flere patruljer rykket ut til åstedet ved Brattørparken mellom Fjordgata og Kanalen.

- Det ene vitnet løp etter mistenkte, og fulgte etter ham over Blomsterbrua til Solsiden. Så forsvant han, sier Handegard.

Politiet søkte etter mannen med stor styrke. Fredag morgen er det aktive søket trappet ned. Handegard gir følgende beskrivelse av den mistenkte:

- Han er 20 til 25 år, cirka 170 centimeter høy, tynn, har kort, mørkt hår, er mørk i huden og er muligens av afrikansk opprinnelse. Han har på seg hvit t-skjorte og mørk bukse.

Tre vitner meldt seg

Fornærmede, en kvinne i midten av 20-årene, ble natt til fredag kjørt til voldtektsmottaket ved St. Olavs Hospital. Kriminalteknikere har vært på åstedet og gjort undersøkelser.

- Hun er inne for undersøkelser. Vi satser på å avhøre henne så fort som mulig, sier Flatås fredag morgen.

Ifølge ham har tre vitner så langt meldt seg, deriblant mannen som løp etter den mistenkte gjerningsmannen.

Flere politipatruljer rykket ut til Fjordgata i Trondheim etter meldinger om at en mann lå oppå en kvinne som hylte og skreik. Foto: Joakim Slettebak Wangen
Kriminalteknikere ankom åstedet i 03.30-tiden natt til fredag. Det politiet tror var et voldtektsforsøk skal ha skjedd på den andre siden av Kanalen fra Sentrum politistasjon. Foto: Joakim Slettebak Wangen
Politiet sperret av et større område mellom Fjordgata og Kanalen. Foto: Joakim Slettebak Wangen
Hele Brattørparken ble avsperret av politiet. Her jobber kriminalteknikere på åstedet. Foto: Joakim Slettebak Wangen