Hittil har årets laksefiskesesong i stor grad vært preget av negativ omtale, og krisemøter for årets svake fangst. Blant annet ble det bestemt fra onsdag 18.juni og to uker fremover at all hunnlaks som tas i Gaula og Orkla skal settes ut igjen.

– Det konkrete tiltaket blir i denne omgang å frede all hunnlaks som tas i disse to elvene. Fiskerne skal altså sette ut igjen hunnlaksen. Hannfisk kan tas på land, uttalte sekretær i Gaula fiskeforvaltning, Torstein Rognes.

LES OGSÅ: Rekordsvak start på laksesesongen i Trøndelag

31 laks i Nidelva

I Nidelva har ikke dette vært noe tema. I alle fall ikke foreløpig. For der er årets sesong bedre enn i fjor på samme tidspunkt.

- Vi har registrert 31 lakser hittil i år på til sammen 245 kilo. I fjor hadde vi 30 lakser med til sammen 222 kilo, forteller daglig leder i Trondheim og omland fiskeadministrasjon (TOFA), Tor Bjørklund Larsen til adressa.no.

LES OGSÅ: Lykkedag i Verdalselva

- Plutselig smeller det

Forrige fredag ble det tatt laks på 17,3 kilo, og natt til i går og utpå morgenen var det reneste laksebonanza i elva.  På få timer ble det dratt opp fem lakser på til sammen 41,5 kilo.

Den største, 13,4 kilo, ble tatt av Ståle Borthen.

- Jeg har 14,5 kilo som rekord, så jeg er fornøyd med den jeg fikk nå, sier han om fangsten han tok i Leirfossen i morgentimene i går. Det var den femte laksen i elva i løpet av den natta.

- Slik er det. Plutselig smeller det, sier han.

- Ekstra årvåkne

Men tross en økning fra i fjor, vil ikke Bjørklund Larsen friskmelde Nidelva.

- Med tanke på det som skjer i våre naboelver er vi ekstra årvåkne, men det er ikke aktuelt å gjøre noen tiltak i Nidelva. I alle fall ikke foreløpig, sier han, vel vitende om at fangsten i elva pleier å være best fra sankthans og utover.

- Det er ikke unormalt med laks over 20 kilo, selv om det er tre år siden sist det skjedde, sier han.

- Men fem lakser på så kort tid er vel ikke dagligdags?

- Laksefiske handler om å være på rett plass til rett tid. En kan stå i ukesvis uten at noe skjer. Men plutselig er det oppgang, og da er det reneste klondykestemning, humrer han.