Innherredsvegen stenges mellom Persaunevegen og Strindheimkrysset i Trondheim fra klokka 17.00 tirsdag 24. juni til og med 29. august. Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding. Det er kun vanlig trafikk som ikke får kjøre der. Busstrafikken vil gå som normalt.

Falkenborgveien blir stengt vest for innkjøringen til parkeringskjelleren ved Sirkus Shopping frem til desember.

Årsaken er at Trondheim kommune skal skifte ut og oppgradere det kommunale vann- og avløpsanlegget, samt at Statens vegvesen skal bygge nye bussholdeplasser.

Elgeseter bru vil også få redusert fremkommeligheten på grunn av veiarbeid, og det vil derfor være en del trafikale utfordringer i Trondheim fra og med i morgen. Samtidig åpninger Strindheimtunnelen mellom Nyhavna og Strindheim, som vil kunne være en alternativ rute for mange.

Statens vegvesen oppfordrer trafikanter til å ta i bruk den nye tunnelen, og det finnes også en lokal omkjøring via Persaunevegen - Fernanda Nissens veg - Kong Øysteins veg - Bromstadvegen. Myke trafikanter ledes via Thoning Owesens gate.

Etter ferien begynner arbeidene med nytt kryss og holdeplasser med superbussandard i Persaunekrysset i regi av Statens vegvesen.

Dette skiltet i Persaunvegen gjelder fra i morgen Foto: glen musk
Falkenborgveien blir stengt vest for innkjøringen til p-huset til Sirkus Shopping. Foto: GLEN MUSK
Dette kartet viser omkjøringsmuligheter. Foto: statens vegvesen