Rundt klokken 17 tirsdag ble Innherredsveien stengt for gjennomkjøring ved Persaunet og Sirkus shopping i Trondheim.

Like etter stengingen var det imidlertid uklart for mange hvor de skulle kjøre. Utenfor kjøpesenteret Sirkus ble mange bilister nødt til å snu.

- Dårlig skiltet

En leser adressa.no har vært i kontakt med, forteller at det var en jevn strøm med biler som ble beordret til å snu da de kom til den stengte veien ved Sirkus.

Leseren forteller at kaoset var verst like etter stengingen, men at det bedret seg etter et par timer.

Byggeleder for Trondheim kommune, Jonny Santi, forteller at kommunen ikke har fått inn klager på skiltingen, men han har selv vært på stedet, og mener skiltene ikke viser tydelig nok at veien er stengt.

- Problemet er at skiltet hvor det står gjennomkjøring forbudt, er satt opp på venstre side av veien. Jeg mener det blir mye lettere å oppdage om det står på høyre side av veien, og det skal vi få ordnet i løpet av dagen, sier Santi til adressa.no.

SE VIDEO: Strindheimtunnelen er åpnet

Turister i trøbbel

I den andre enden av den stengte strekningen, ved Persaunet i retning ut av byen, oppsto det misforståelser. Der er Innherredsveien omdirigert opp forbi Persaunet. Tirsdag ettermiddag pekte skiltet til Narvik imidlertid fortsatt mot den stengte strekningen.

- Det var helt vanvittig der da jeg skulle kjøre ut fra byen i går. Da vi kom til stedet som var stengt, sto det rådville turister bak oss. De visste ikke hvor de skulle kjøre, forteller Inge Iversen.

Iversen bor selv på Persaunet, og var klar over stengingen, men han synes synd på turistene.

- Det er vanskelig nok å finne frem fra sentrum av Trondheim og tilbake på E6 selv når skiltingen fungerer som den skal. Jeg skjønner at de lurer, sier han.

- Ordnet opp

Santi forteller at skiltingen skal være i orden på stedet onsdag formiddag.

- Nå peker skiltet til Narvik opp mot Persaunet, der den midlertidige omkjøringen går. Jeg har ikke fått beskjed om at det var feil i går ettermiddag, men det skal i hvert fall være riktig nå, sier Santi.

Grunnen til stengingen av Innherredsveien er i første omgang at kommunen skal legge avløpsrør under veien. Når kommunen er ferdig, tar Statens vegvesen over. De skal bygge nye bussholdeplasser ved Sirkus.

Veien er beregnet å åpne igjen i slutten av november.