Det melder Universitetsavisa.

Fusjon mellom flere høyskoler i Midt-Norge og NTNU er én løsning som diskuteres på bakgrunn av at kunnskapssminister Torbjørn Røe Isaksen har bedt institusjonene komme med innspill til fremtidig struktur i universitets- og høyskolesektoren.

HiNT under NTNU?

Rektor Steinar Nebb ved Høgskolen i Nord-Trøndelag har uttalt til Trønderavisa at en mulig løsning for HiNT er en fusjon med NTNU og HiST for å få et sterkt, midtnorsk Universitet.

Dette skjer samtidig som NTNU står foran den viktige avgjørelsen om samlokalisering mellom Gløshaugen og Dragvoll.  Men - som Universitetsavisa skriver - det som nå er på trappene er en strukturendring av langt større dimensjoner.

Møte i september?

HiNT-rektoren har allerede hatt samtaler med rektor Gunnar Bovim, og skal innlede samtaler med HiST. Ved Høgskolen i Ålesund tenkes det i de samme baner. Rektor Marianne Synnes ved Høgskolen i Ålesund sier til Sunnmørsposten at også de utreder tre alternativer. Tettere integrasjon eller fusjon med NTNU er ett av dem, og Synnes sier de er i dialog med NTNU.

Allerede 17. september skal kunnskapsministeren møte NTNU, Høgskolen i Nord-Trøndelag, Høgskolen i Molde, Høgskolen i Sør-Trøndelag, Høgskolen i Volda og Høgskolen i Ålesund.

Ulike NTNU-scenarier

I sin blogg skisserer NTNU-rektor Gunnar Bovim tre ulike scenarier for NTNU: å videreutvikle NTNU innenfor dagens organisatoriske rammer, tettere integrasjon/fusjoner i Midt-Norge eller tettere integrasjon/fusjoner innenfor teknologi i hele landet gjennom en desentralisert campus.

Kunnskapsministeren har i et brev til institusjonene påpekt at norsk forskning ikke når like høyt opp i internasjonale sammenligninger som svensk, finsk og dansk forskning. Han vil ha større uttelling på den internasjonale arenaen, flere verdensledende miljø og mer gjennombruddsforskning.  I prosessen Kunnskapsdepartementet har startet, står færre institusjoner og sammenslåing sentralt.