- Jeg holdt på å kjøre rett inn i den, forteller en syklist som ønsker å være anonym til adressa.no.

Syklisten reagerer på plasseringen av stolpen midt i sykkelveien langs Innherredsveien på Strindheim i Trondheim. Han kunne gjerne tenkt seg en forklaring.

- Dette kan ikke være i henhold til noe regelverk, og jeg stiller spørsmål ved risikovurderingen i forkant når de velger å plassere stolpen der, sier han.

- Skummel på vinteren

Leder Richard Liodden Sanders i Syklistenes Landsforening avd. Trondheim, har også merket seg den sykkelfiendtlige plasseringen av lysstolpen.

- Den er uheldig plassert. Vi oppdaget i vinter at den hadde kommet opp, og da tok vi kontakt med byggeleder. Det ble satt på noen reflekser, sier Sanders.

Han mener den burde vært flyttet på innsiden av fortauet. På dagtid om sommeren er det relativt oversiktlig ifølge Sanders, men når det blir mørkt er den ikke så enkel å legge merke til.

- Den var skummel på vinterstid. Det var ikke lett å se den. Det tyder på dårlig planlegging. E6 Øst har gjot mye bra for syklistene, men denne detaljen var ikke så heldig, sier han.

Skal flytte stolpen

Sykkelveien er en del av E6 Øst-prosjektet, og det er Statens vegvesen som har ansvaret for utbyggingen. De startet prosjektet med denne delen av Innherredsveien for omtrent ett år siden.

- Vi er klar over denne stolpen, og vi har planer om å få den flyttet. Vi har avtale med en entreprenør som skal gjøre noen små tiltak, blant annet å ta hånd om denne lysstolpen, sier prosjektmedarbeider Asta Krattebøl ved Statens vegvesen.

- Beklager

Hun forteller at det trolig blir i september en gang, etter ferieavviklingen.

- Vi har fått henvendelser om lysstolpen. Vi beklager at det ble slik, men dette skal vi gjøre noe med, sier hun.

Krattebøl forteller at stolpen også er problematisk med tanke på brøytedrift.

- Det er en prosjekteringsfeil, og den ble ikke fanget opp under byggingen. Vi så ikke den uheldige plasseringen før etterpå. Vi har ikke hørt om noen ulykker i forbindelse med stolpen, sier hun.

Stolpen står i sykkelveien som går langs Innherredsveien. Foto: OLE MARTIN WOLD
En tipser sendte dette bildet og spurte hvilken strategi som lå bak denne plasseringen av stolpen. Foto: ADRESSA.NO-TIPSER