Politiet i Sør-Trøndelag fikk søndag formiddag en melding som lød noe uvanlig. Tipset gikk nemlig ut på at et følge i hest og vogn ble observert kjørende over Blomsterbrua i sentrum. Følget var attpåtil beruset.

- Vi fikk inn tips fra meldere om en mann som kjørte med hest og vogn over Blomsterbua i beruset tilstand, og åpenbart var til fare for alle på broen, forteller operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt, Frank Brevik, til adressa.no.

Blåste over to i promille

Politiet valgte å sende to betjenter for å undersøke saken nærmere. De kunne bekrefte at kusken hadde fått for mye å drikke, og da alkometeret ble dratt frem blåste føreren av vogna over to i promille.

Ifølge adressa.nos fotograf på stedet skal ekvipasjen ha vinglet mye, og var tidvis delvis uti veibanen.

- Kusken mente at finværet i Trondheim hjemlet kjøringen med hest, selv i åpenbart beruset tilstand, skriver politiet på Twitter.

Det var ikke politiet enige i, og kusken ble altså anmeldt.

- Jeg har vært borti mye rart med hest, men promillekjøring har jeg ikke opplevd før, sier politibetjent Olav Skarsem til TV-adressa.

Skulle på bar

Brevik forteller at kusken var på vei fra Leangen Travbane til en brun pub i Fjordgata for å få seg noe å drikke i sommervarmen, og valgte da hest og vogn som transportmiddel.

Følget ble stoppet i krysset mellom Nordre Gate og Fjordgata i Midtbyen.

- Politijuristen besluttet at mannen skulle pågripes, og han er nå innbrakt på politikammeret, forteller Brevik.

Hesten er nå transportet tilbake til sin bås på Leangen Travbane.

- Det vil opprettes straffesak mot kusken for brudd på veitrafikklovens paragraf 21 på føring av et kjøretøy i beruset tilstand, opplyser Brevik.

Denne ekvipasjen fikk både politi, og forbipasserende, til å sperre øynene opp. Foto: Agnethe Weisser