Mannen i 30-årene fra Trondheim må møte i Sør-Trøndelag tingrett i oktober, hvor han er tiltalt for to ulike forhold, henholdsvis ran og grovt ran.

Det grove ranet skjedde rundt midnatt i midten av desember i fjor.

Da skal mannen ifølge tiltalen ha truet en kvinnelig drosjesjåfør med kniv og hammer, før han deretter stakk kvinnen i hånden med kniven.

Videre slo han kvinnen i ansiktet og sa at han skulle drepe henne, før han videre jaget henne ut av bilen, som han kjørte fra stedet, ifølge tiltalen.

Truet med sprøyte

Det andre forholdet mannen er tiltalt for, skjedde i midten av august i fjor.

Da skal den tiltalte ha truet til seg morfintabletter på Vitus Apotek ved Migosenteret i Trondheim. Dette skal han ha gjort ved å levere to lapper til de to ansatte som var i apoteket.

Der sto det hva de skulle gjøre, og at han ville bruke en sprøyte som ville gi dødelig stikk om de ikke utførte det han ba om, ifølge tiltalen.

Skal ha vært psykotisk

Strafferammen for det alvorligste forholdet er tolv år, mens strafferammen for apotekranet er fem år.

Førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes har imidlertid levert påstand om at mannen bør overføres til tvungent psykisk helsevern, hvis han blir dømt.

Dette begrunnes med at mannen skal ha vært i psykotisk tilstand da ranene skjedde.

Erkjenner skyld

Den tiltaltes advokat, Tone Nilsen Skålevik, sier at hun ikke har noe å si på tiltalen, og at mannen erkjenner de faktiske forholdene.

- Men det er synd at det tar så lang tid før saken kommer opp. Det hadde vært greit for ham å kunne bli ferdig med saken så fort som mulig, sier hun.