- Det er festet med ståltråd, så det er mulig at det har vridd seg, eller at noen har snudd på det, sier byggeleder Mattis Myhre for rehabiliteringen av Elgeseter bru i Trondheim.

Forbudsskiltet og påbudsskiltet er satt opp ved Studentersamfundet i forbindelse med det omfattende veiarbeidet på og ved brua. Siden 23. juni har det vært redusert framkommelighet over brua, der to felt samt fortau og sykkelfelt på én side har vært stengt.

- Påbudsskiltet er satt opp for å forsterke det eksisterende høyresvingforbudet når man kommer ned Høgskoleveien. Vanligvis peker det mot venstre og ut fra byen.

Svinger til høyre mot brua

Klostergata er stengt mellom Vollabakken og Studentersamfundet, og det er dermed ikke mulig å svinge til venstre når man kommer fra sentrum.

Drosjesjåfør Arne Inge Dyrdahl sier at skiltene ved Studentersamfundet har hengt slik i over én uke.

- Det er sikkert noen som har tullet med skiltet i fylla. Jeg har sett biler svinge til venstre opp Høgskoleveien etter at de har kommet over brua. Det er mange som ikke er fra byen her om sommeren, som ikke kjører her ofte, så det kan jo oppstå situasjoner.

Myhre sørget tirsdag formiddag for at skiltingen er riktig. Han har selv observert bilister svinge til høyre mot byen når de kommer ned Høgskoleveien.

Åpnes 11. august

- Det var en del kø i området de første par dagene, men dette har gått seg til. Jeg observerer fortsatt at bilister svinger til høyre når de kommer ned Høgskolevegen, men kanskje noen færre nå enn de første dagene. Til å begynne med var det litt forvirring rundt at Klostergata var stengt, men jeg syns avviklingen har gått over all forventning.

Åpningen av rehabiliterte Elgeseter bru er lagt til 11. august. Da vil kjørefeltene ha fått ny asfalt samt at ny fuktisolering vil være på plass på betongkonstruksjonen.

Karbonforsterkning av åtte søyler og fire bjelkespenn samt overflatebehandling av rekkverket, er noen av tiltakene som gjennomføres i sommer.

- Hvis alt går etter planen videre vil vi mandag 11. august åpne brua med fire kjørefelt. 18. august er det planlagt å åpne Klostergata, sier Myhre.

Arne Inge dyrdahl tok dette bildet av skiltene ved Samfundet søndag. Han sier han har sett flere bilister kjøre til venstre opp Høgskoleveien. Foto: Arne Inge Dyrdahl