Olavsfestdagene starter førstkommende lørdag, med en lang rekke arrangementer fram til og med 3. august.

– Vi er klar over situasjonen og skal diskutere det på et møte nå klokka 12. Ingenting tyder på at vi er et mål, men vi har hatt kontakt med politiet – det er det naturlig for oss å ha når PST varsler om trusselsituasjonen, sier festivaldirektør Petter Myhr til adressa.no.

- Har tiltaksplaner

Sikkerhetsansvarlig Børge Rødli bekrefter at de har blitt orientert om den mulige terrortrusselen, og at de er i løpende kontakt med politiet. Men festivalen har ikke fått informasjon som tilsier at de kan være et mulig terrormål.

– Vi har fått beskjed, og vi har egne tiltaksplaner som nå blir fulgt. Men foreløpig vet vi ikke noe mer enn det som er kommet frem, sier Rødli.

Politiet i Sør-Trøndelag bekrefter at de har dialog med festivalen.

Under en pressebrief utenfor politihuset i Trondheim sa fungerende politimester i Sør-Trøndelag politidistrikt, Harald Moholt, at de ikke vil gå inn på hvilke tiltak som er satt inn.

– Vi har en sentral beredskapsledelse som nå er satt. Vi diskuterer dette nå, og vi følger beredskapsplanen, sier Rødli.

Han understreker samtidig at de ikke ønsker å dramatisere situasjonen.

– Vi forholder oss til den informasjonen vi har fått, og vi tar dette med ro, sier Rødli.

Aktuelt program

Under årets Olavsfestdagene er blant annet borgerkrigen i Syria på programmet. Konserten «The Voice of the Free Syrian Children» med den prisvinnende syriske pianisten Malek Jandali er ment å gi en stemme til barna som lider i landet.

Olavsfestdagene arrangerer også støttekonsert for Gaza, og er nært knyttet til Nidarosdomen, som nå har igangsatt sikkerhetstiltak.

– Er det noe i innholdet i festivalen som gjør dere spesielt utsatt som mål?

– Jeg støtter meg til det politiet sier til oss. Jeg vurderer ikke noe på egen hånd. Vi er i tett kontakt med politiet, sier Petter Myhr.

– Vi er et stort arrangement og masse mennesker. Vi gir politiet det politiet vil ha. Men ennå er det ingen ekstra tiltak i Olavsfestdagene, sier Myhr.