Meldingen om badingen i Kanalen kom klokken 02.45 natt til mandag. Da hadde flere personer fått med seg at tre menn hoppet fra Verftsbrua, populært kalt Blomsterbrua.

- Tre menn har vært involvert i dette. De er tatt inn til politihuset, sier operasjonsleder Ebbe Kimo i Sør-Trøndelag politidistrikt.

- Håper det ikke blir trend

adressa.no skrev søndag om redningsdykkernes i Trøndelag brann- og redningstjenestes travle sommer. Bare i helga måtte brannvesenet hjelpe til i fire situasjoner der folk trengte hjelp under bading i Midtbyen.

Strømmen under brua og gjenstander man ikke ser og kan treffe, er ifølge brannvesenet farene som knyttes til å hoppe fra brua. Natt til søndag var det også tre menn som falt for badefristelsen.

- Jeg håper ikke at det blir en trend at det skal hoppes langt og høyt, og samtidig skal det postes på Facebook og Instagram. Uskyldig lek kan fort bli alvor, sa Stig Strøm, underbrannmester og dykker i Trøndelag brann- og redningstjeneste.

- Anses som farlig

De tre mennene i 20-30-årsalderen som badet natt til mandag vil bli anmeldt for ordensforstyrrelse.

- Jeg skjønner at det er godt og varm, men dette anser vi som farlig. Det medfører ekstraarbeid og store utrykninger. Vi blir nødt til å bruke tid på oppdrag vi ikke vil bruke tid på, samtidig som publikum som ser dette kan tro at det er andre ting enn bading som foregår, sier Kimo.