To 16 år gamle gutter innrømmet etter hvert at de hadde kjørt og sittet på i en BMW som hadde stukket av fra politiet i Trondheim mandag morgen.

Kjørte fra politiet

Den første meldingen til operasjonssentralen i Sør-Trøndelag kom inn klokka 09.56.

- Innringer fortalte om grisekjøring i Estenstadveien ved Dragvoll i Trondheim. En patrulje kjørte mot stedet og ble møtt av en BMW i full fart. Patruljen la seg på hjul, slo på blålys, men bilen ville ikke stanse, forteller operasjonsleder Wiktor Pedersen i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Patruljen mistet bilen av syne etter kort tid i nærheten av Risvollan. Patruljen meldte ifra om dette klokka 10.05.

- Vi vet ikke den nøyaktige hastigheten, men det skal ha vært stor hastighet, sier Pedersen.

Ble stanset på Nidarvoll

Politiet valgte dermed å sette opp sjekkpunkt på taktiske steder og det ble også vurdert bruk av stop sticks. Adressa.no tok bilde av patruljen som ble utstasjonert på Sandmoen.

- Klokka 10.47 ble en patrulje oppmerksom på to gutter på Nidarvoll som de mistenkte hadde sammenheng med saken. De ble konfrontert med kjøringen, og ble tatt med til stasjonen for en prat, sier Pedersen.

Stjal bil fra kamerat

Klokka 13.13 ble den aktuelle bilen funnet i Ole Tilseth veg. Begge guttene er 16 år gamle, og barnevernet er varslet i forbindelse med saken.

- Vi er rimelig sikker på at guttene kjørte bilen, og vi har fått en slags tilståelse. Bilen er stjålet, og eies trolig av en person i guttenes vennekrets. Bileieren er bortreist for øyeblikket, forteller Pedersen.

Til tross for den stygge kjøringen er det ingenting som tyder på at bilen har fått skader etter turen.

- De er 16 år, og har lov til å øvelseskjøre, men det var nok ingen annen i bilen da de kjørte den. Det er usikkert hvor langt guttene kjørte før de satte fra seg bilen, sier operasjonslederen.