Alle brannene fant sted i Havstadveien på Byåsen i Trondheim i natt.

- Vi fikk først melding om at det var brann i en container ved Esso-stasjonen. Da vi kom fram, viste det seg at det brant i to containere. Så ser vi at det brenner i containere i et søppelskur lenger oppe i gata, sier Bjørn Rønning, utrykningsleder i brannvesenet.

Nabo kom med pulverapparat

Rønning kalte opp to brannbiler til som satte kursen mot Havstein. Brannvesenet konsentrerte seg først om å slukke brannen i søppelskuret, siden containerene ved Esso-stasjonen er av stål og ikke var i fare for å brenne opp. Så oppdaget brannmannskapene nok en brann like ved.

- Mens vi holdt på å slukke, observerte vi enda et søppelskur der det var brann. En nabo kom ut med pulverapparat og begrenset brannen, sier Rønning.

Søppelskurene er små overbygg av tre der beboerne i blokkene rundt setter avfallsdunkene sine. Det var i avfallsdunkene brannene startet. Søppelskuret som brannvesenet oppdaget først, fikk store skader i brannen. Naboen med pulverapparatet fikk i samarbeid med brannvesenet slukket brannen i avfallsdunkene i det andre skuret, og dratt dem ut før brannen spredte seg til trebygningen.

Det skal ikke ha vært stor fare for spredning, men biler som sto parkert ved det siste søppelskuret kunne blitt rammet dersom brannen ikke hadde blitt stoppet i tide.

Ingen er pågrepet

Samtidig som brannvesenet slukket flammene, lette politiet etter gjerningspersoner. Politiet sperret enkelte veier og sjekket biler for å prøve å lokalisere de som hadde tent på.

- Vi har så langt ikke pågrepet noen, men vi har fått beskrivelser av gjerningspersonene. Det dreier seg om to-tre ungdommer, sier Håvard Simonsen, operasjonsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Ingen personer ble skadet i brannene, men politiet ser alvorlig på saken.

- Det er ikke store tap, men vi er bekymret over at det finnes folk som går rundt og tenner på, sier Simonsen.

Fra brannene ble oppdaget like over midnatt og fram til brannvesenet var ferdige på stedet i 03-tiden, kjørte politipatruljer rundt i området for å lete. Politiet har også snakket med vitner på stedet.

Tre brannbiler ble kalt ut til stedet i natt, etter at brannvesenet stadig oppdaget flere branner. Foto: HENNING BETTEN
Brannen i søppelcontainerene nærmest Esso-stasjonen og hovedveien ble oppdaget først. Foto: HENNING BETTEN
Brannmannskapene ble omprioritert da det ble oppdaget flere branner. Her avsluttes arbeidet ved de to søppelcontainerene som ble oppdaget først. Foto: HENNING BETTEN
Det ene søppelskuret fikk store brannskader. Foto: HENNING BETTEN