Blant ofrene for uværet i Frankrike var tre mennesker som druknet på et eldrehjem da elva Brague gikk over sine bredder i nærheten av byen Antibes på grunn av kraftig regnvær.

Fem andre omkom trolig mens de prøvde å parkere bilene sine i ly for uværet, ifølge lokale myndigheter i Côte d'Azur sørøst i Frankrike.

Biler i sjøen

Nødetatene opplyser at ytterligere tre personer druknet i bilen sin da den ble stående fast i en tunnel. En annen person døde på gaten i Cannes da den kraftige stormen rammet regionen lørdag kveld.

– Noen biler ble skylt ut i sjøen, sier Cannes' ordfører David Lisnard.

– Vi har berget mange mennesker, og nå må vi være årvåkne for plyndring, tilføyer han.

Vann og skrot flommet gjennom oversvømmede gater både i den berømte festivalbyen og i den populære nabobyen Nice.

Fotball avlyst

Minst 35.000 husstander var uten strøm som følge av stormen. Frankrikes innenriksminister Bernard Cazeneuve skulle søndag besøke regionen som er rammet av ekstremværet for å inspisere redningsinnsatsen. President François Hollande kondolerer til de rammede familiene.

Det franske togselskapet SNCF opplyser at flere tog med flere hundre passasjerer om bord har blitt stanset for å ivareta sikkerheten til passasjerene. Opptil 500 turister, blant dem flere briter og dansker, måtte tilbringe natten på flyplassen i Nice, mens fotballkampen mellom Nice og Nantes måtte avlyses på grunn av regnet.

Campingtak

I byen Antibes står flere store gater under vann.

– Campingplasser ligger under vann, og to helikoptre sirkler rundt for å ivareta sikkerheten til folk. Noen av dem sitter fast på taket til campingbilene sine, sier en talsmann for brannvesenet.

Ordførerens kontor i Cannes opplyser at en nødplan er iverksatt, og at den innebærer mobilisering av politi, nødetater og lokale myndigheter. I Nice anslår ordførerens kontor at nedbørsmengden de siste to dagene utgjør 10 prosent av gjennomsnittsnedbøren på et helt år.

Ifølge det franske værmeldingsbyrået er de verste stormene over i Frankrike og på vei mot den italienske kysten.