Det er blant annet funn gjort i den mistenkte gjerningsmannens bolig, klærne han var iført under angrepet, hans oppførsel på stedet og hvordan han ser ut til å ha valgt ut ofrene sine, som gjør at politiet nå bekrefter dette, skriver avisen.

- Vi konstaterer at det finnes et hatkriminalitetsmotiv og at det finnes rasistiske fortegn, sier politileder Niklas Hallgren til Aftonbladet fredag.

Han vil ikke utdype hvilke funn politiet har gjort i 21 år gamle Anton Lundin-Petterssons bolig.

- Vi går ikke inn på nøyaktig hva det er som gjør at vi trekker denne konklusjonen, men det er i hvert fall så tydelig at vi er overbeviste om at det finnes et hatkriminalitetsmotiv, sier Hallgren.

Fra før er det kjent at 21-åringen som gikk løs på elever og lærere med et sverd på Kronan skole i Trollhättan, har vist stor interesse for Hitler og Nazi-Tyskland på nettet.

En 17 år gammel elev og en 20 år gammel lærerassistent ble drept i angrepet torsdag formiddag. En 15 år gammel elev og 41 år gammel lærer ligger alvorlig skadd på sykehus. Gjerningsmannen ble skutt av politiet på skolen og døde senere på sykehus.