Ingen personer befant seg i bygningen da brannen startet, opplyser det svenske Migrationsverket til Göteborgs-Posten.

– Vi fikk varsel klokka 9.52, bekrefter den svenske redningstjenesten overfor avisa lørdag formiddag.

Migrasjonsverkets pressevakt bekrefter at bygningen som brant, skulle brukes som bolig for asylsøkere. Bygningen er et gammelt trehus som tidligere er blitt brukt av speidere utenfor Floda i nærheten av Lerum i Västra Götaland, ifølge Aftonbladet.

Da brannmannskapene kom til stedet, hadde flere av husene tatt fyr, mens ett av dem var nedbrent, skriver avisen.

Nazipropaganda

Natt til lørdag ble også en bolig for enslige asylbarn i Tranås utsatt for hærverk. Vindusruter skal ha blitt knust, og bygningen tilgriset med nazipropaganda, skriver Expressen.

Politiet mistenker at brannen i Floda er påtent.

– Det er utrolig trist at dette skal måtte skje, vi er avhengige av disse boligene ettersom det er så mange mennesker som kommer til Sverige, sier Johanna Uhr i Migrationsverket til Aftonbladet.

Det har i høst vært en rekke ildspåsettelser av asylmottak eller bygninger som skulle brukes til å huse flyktninger i Sverige. Migrationsverket besluttet derfor for noen uker siden å holde hemmelig hvilke bygninger som huser asylsøkere.

Boligkrise

Over 20 asylmottak og midlertidige boliger for asylsøkere har gått opp flammer i Sverige i år, og mange av brannene har ifølge svensk politi vært påsatt.

Samtidig har svenske myndigheter varslet om en akutt mangel på boliger for asylsøkere, mens tallet på nye asylsøkere er oppe i rundt 9.000 i uka.

Krisen er så alvorlig at den svenske migrasjonsministeren Morgan Johansson tidligere denne uka slo fast at Sverige ikke lenger kan garantere husly til alle flyktningene som kommer til landet.

Svenske myndigheter anslår at totalt mellom 140.000 og 190.000 vil ha søkt asyl i Sverige innen året er omme, en femdel av dem enslige mindreårige. Neste år lyder det foreløpige anslaget på inntil 170.000.

Til sammenligning lyder det norske anslaget på 33.000 asylsøkere i år.