Terroraksjonen i Paris fredag kveld, krevde over 120 menneskeliv. Dette skjer bare 10 måneder etter at Paris opplevde sin forrige terror.

Totalt har det i løpet av de siste 15 årene blitt utført 30 terroraksjoner i Europa. Flere hundre menneskeliv har gått tapt.

19. april 2000: Plévin (Frankrike)

En bombe går av utenfor en McDonald's i den franske byen Plévin. En restaurantarbeider mister livet.

8. juni 2000: Athen (Hellas)

To menn fra gerilliagruppen «Revolutionary Organization 17 November» skjøt og drepte en soldat utenfor den britiske ambasaden. Terroristene kom seg unna.

19. mars 2002: Bologna (Italia)

The Red Brigades-PCC tar på seg ansvaret etter at en professor og økonomisk rådgiver til Silvio Berlusconi blir drept.

11. oktober 2002: Vantaa (Finland)

En 19 år gammel kjemistudent detonerer en bombe ved et kjøpesenter. Sju personer mister livet, mens 166 blir skadd.

23. oktober 2002: Moskva (Russland)

Mellom 40 og 50 paramilitære terrorister fra Tsjetsjenia tok i oktober kontroll over Dubrovka-teateret i Moskva. Totalt ble 850 personer hold som gisler i teateret. Over 700 ble skadet, mens totalt 168 ble drept - 39 av dem terrorister.

Terroristene kom fra gruppen Special Purpose Islamic Regiment. Aksjonen varte i fire dager, før myndighetene til slutt rykket inn.

3. mars 2003: Castiglion Fiorentino (Italia)

To personer fra gruppen Den røde brigade starter en skyteepisode på et tog. En av terroristene og en politimann blir drept i angrepet.

11. mars 2004: Madrid (Spania)

191 personer mister livet og over 600 blir skadd etter at en undergruppe av Al-Qaida detonerte ti bomber på Madrids toglinje. Bombene ble detonert ved hjelp av mobiltelefoner, og over 20 personer ble i ettertid arrestert og knyttet til angrepene.

De arresterte kom fra Marocco, Pakistan, Syria og Spania. Spanias samarbeid med USA under krigen i Irak ble sagt å være årsaken til angrepene.

25. november 2004: Oismae (Estland)

To personer blir drept etter at en selvmordsbomber tar en politimann som gissel og sprenger seg selv. Tre personer ble skadd.

7. juli 2005: London (England)

En buss og tre t-banevogner blir angrepet med bomber. 52 personer mister livet og 700 blir skadd i det som er det vestlige Europas første store selvmordsbombeangrep.

30. juni 2007: Glasgow (Skottland)

Tre terrorister stod bak, da en jeep kjørte inn i terminalbygningen på Glasgow lufthavn. Bilen eksploderte og forårsaket kraftig brann. En av terroristene døde.

6. desember 2007: Paris (Frankrike)

En person mister livet og fire blir skadd etter at en bombe går av i Paris.

1. mai 2009: Apeldoorn (Nederland)

En mann kjører inn i folkemengden i forbindelse med en markering i den nederlandske byen. Sju personer, inkludert føreren av bilen, mister livet. En buss med dronningen og hennes familie skal ha vært målet for terrorangrepet.

17. juni 2009: Athen (Hellas)

Flere personer skyter og dreper en anti-terrorist. Gruppen Sect of Revolutionaries tar på seg skylden.

28. mars 2009: Athen (Hellas)

En bombe dreper en 15 år gammel gutt i den greske hovedstaden. Hans søster og deres mor blir skadd.

24. juni 2009: Athen (Hellas)

Et av de greske ministerkontorene mottar en pakke som inneholder en bombe i form av en pakke. Bomben går av når pakken åpnes, og en person mister livet.

19. juli 2009: Athen (Hellas)

En journalist blir skutt og drept av tre terrorister. Gruppen Sect of Revolutionaries tar på seg skylden.

11. desember 2010: Stockholm (Sverige)

En person blir drept i en selvmordsbombing i Sveriges hovedstad. Terroristen mister livet, mens to personer blir skadd. Kort tid etter går en bilbombe av uten at noen blir skadd.

2. mars 2011: Frankfurt (Tyskland)

Flyplassen i Frankfurt blir utsatt for terror, da en mann skyter og dreper to personer. To andre blir skadd i terroraksjonen.

22. juli 2011: Oslo (Norge)

77 mennesker mister livet etter at Regjeringskvartalet blir bombet og Arbeiderpartiets ungdomsleir på Utøya utsettes for skyting. Over 100 personer ble skadd i terrorangrepet.

15. mars 2012: Montauban (Frankrike)

Gruppen Mohammed Merah tar på seg skylden etter at to personer blir drept og en skadd utenfor et kjøpesenter i den franske byen.

19. mars 2012: Toulouse (Frankrike)

Igjen tar Mohammed Merah på seg skylden etter Frankrikes andre terroraksjon på fem dager, denne gangen under en skoleskyting. Fire personer ble drept og en skadd.

19. mai 2012: Brindisi (Italia)

Tre gassbomber går av utenfor en videregående skole. En 16 år gammel student mister livet. Fem andre blir påført skader under terrorangrepet.

18. juli 2012: Burgas (Bulgaria)

En selvmordsbomber tar livet av seg selv og seks andre da han sprenger seg selv i luften på en buss. Det ble i ettertid funnet dokumenter som knyttet mannen til Hezbollah.

22. mai 2013: London (England)

To Al-Qaida-inspirerte menn dreper en britisk soldat på åpen gate.

24. mai 2014: Brussel (Belgia)

Fire personer blir skutt og drept i det som etterforskes som en terroraksjon av belgiske myndigheter.

7. januar 2015: Paris (Frankrike)

Satiremagasinet Charlie Hebdo angripes av to terrorister fra Al-Qaeda. 12 personer mister livet i skytingen. Ytterligere 11 blir skadd i terrorangrepet.

Terroristene skal ha ropt «Allahu Akbar» da de angrep.

14. februar 2015: København (Danmark)

København rammes av terror, når en person går til angrep mot et seminar der svenske Lars Vilks (kjent for sine Mohammed-karikaturer) er til stede. To personer blir drept og fem blir skadd.

26. juni 2015: Saint-Quentin-Fallavier (Frankrike)

En gassfabrikk blir angrepet og en person halshugd under terrorangrepet i den franske byen. En 35 år gammel mann blir pågrepet og siktet for drap og terror.

22. oktober 2015: Trollhättan (Sverige)

En person går til angrep på en barneskole. Tre personer blir drept, mens to blir skadd i angrepet.