16 personer ble pågrepet i til sammen 22 aksjoner i Belgia søndag, men den etterlyste Salah Abdeslam var ikke blant dem.

Myndighetene holdt mandag alarmberedskapen på høyeste nivå for tredje dag på rad, mens beredskapen holdes på nest høyest nivå i resten av landet. Det man frykter, er angrep på flere steder samtidig.

Politiet jager flere personer, men først og fremst 26 år gamle Abdeslam. Han skal være den eneste overlevende av angriperne i Paris. Ifølge flere medier er han sett i Brussel etter at Paris-terroren fant sted, og belgisk sikkerhetstjeneste har gjennomført flere aksjoner på jakt etter ham.

Ifølge avisa Dernière Heure ble han sett av politiet i Liège søndag kveld i en BMW, men han skal ha kommet seg unna og kjørte angivelig østover i retning Tyskland.

Væpnet politi

Mens Belgia opprettholder beredskapsnivået, patruljerer hundrevis av tungt væpnede politifolk og soldater gatene og vokter viktige bygninger.

– Vi frykter et angrep som det i Paris, sa statsminister Charles Michel på en pressekonferanse søndag kveld og ba folk om å være forsiktige.

– Det er flere individer som kan tenkes å angripe samtidig mot flere mål, fremholdt han.

T-banen er derfor fortsatt stengt i Brussel sammen med skoler, universiteter, museer og flere kjøpesentre, som IKEA. Også den norske skolen utenfor byen holder stengt.

Mange har fått beskjed om å jobbe hjemmefra, men både EU-institusjonene og NATO-hovedkvarteret holder ifølge Reuters åpent. Dog under streng bevoktning.

Ny vurdering

Mandag ettermiddag skal sikkerhetssituasjonen vurderes på nytt etter at flere gater i sentrum ble stengt av søndag kveld.

Imens holder folk seg borte fra vanlige samlingssteder, som Brussels turistmagnet Grand Place.

Samtidig prøver befolkningen i byen med over 1 million innbyggere å la hverdagen gå så normalt som mulig, og myndighetene har ikke offentliggjort hva trusselvurderingen inneholder konkret.

– Livet går videre i Brussel. Offentlig sektor holder åpent, mange selskaper holder åpent, understreker innenriksminister Jan Jambon overfor radiostasjonen RTL.