Den danske produsenten opplyser at 2400 linjaler fikk tall-krøll. De ble alle sendt til Norge. Foto: Christine Schefte

Ser du hva som er feil med denne rosa linjalen som har motiv fra Disneys suksessfilm Frost? Hvis du teller tallene, så vil du nok oppdage at det har blitt noe tull. Tallet 10 og 11 har rett og slett byttet plass. Linjalen tilhører ei fire år gammel jente i Trondheim.

- Delvis er det en morsom feil, fordi alle kan se at det er en tabbe. Men det er også en katastrofe fordi det er ikke bra at skoleelever bruker en linjal som er feil, forteller Bent Drejer, direktør for salg og markedsføring i Euromic, til Adresseavisen.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Klage rundt skolestart

Linjalen tilhører et skrivesett som er produsert av det danske selskapet Euromic. På selskapets nettsider står det at de har lisenser for flere av markedets største merkevarer, som blant annet Hello Kitty, Spiderman, Angry Birds og Frost.

- Vi er klar over feilen. Vi fikk en klage rundt skolestart i sommer, sier Drejer.

Linjalen produseres ved en fabrikk i Kina, og det som har skjedd er at utstyret ble ødelagt under produksjon.

- Malen som ble brukt for å lage linjalene gikk i stykker, men de fabrikkansatte informerte oss ikke om dette. De laget en ny mal, men den hadde altså denne tallfeilen, forklarer Drejer.

- Oppdaget raskt feilen

Men 2400 linjaler fikk talltabben, og disse ble kun solgt i Norge.

- Vi trakk produktet fra markedet, og nå har vi laget nye som har korrekt nummerering, sier Drejer.

Han forteller at de kontrollerer produksjonsprøvene hver eneste gang, men det ble ikke sendt en ny prøve etter at malen ble reparert.

Heldigvis ble feilen oppdaget raskt, ifølge Drejer.

- Morsomt og katastrofalt

- Vi har laget millioner av linjaler uten denne feilen, både før og etter partiet som ble sendt til Norge, forklarer han.

Salgssjefen er likevel klar på at de ønsker å ha kvalitet i alle ledd.

- Vi tar selvsagt saken på alvor, sier han.