– Vi vet ikke om vi kommer til å finne flere døde i togvrakene. Det er virkelig skrekkelig, sier Bayerns innenriksminister Joachim Herrmann.

Politiet i Oberbayern opplyste tirsdag formiddag at dødstallet har steget fra fire til ni. I tillegg betegnes over 50 som alvorlig skadd, blant dem 15 kritisk. Ytterligere rundt 100 er lettere skadd. Blant de døde er den ene lokføreren.

Situasjonen på ulykkesstedet, som ligger rundt seks mil sørøst for München, var fortsatt uoversiktlig tirsdag formiddag, fire timer etter ulykken.

Elv

Ett av togene sporet av etter frontkollisjonen, som skjedde i nærheten av Bad Aibling i distriktet Rosenheim. Flere av vognene veltet, og redningsarbeidet ble vanskeliggjort av at toget sporet av i et vanskelig tilgjengelig skogsområde, rett ved den lille elva Mangfall.

Ofrene måtte fraktes bort i båter og helikoptre, flere av dem ble heist bort fra vrakstedet og over på den andre siden av elvebredden.

Dødstallet ble oppjustert etter at redningsmannskapene hadde klart å ta seg inn i de ødelagte togvognene, som ble kilt fast i hverandre i kollisjonen. Mange satt fastklemt inne i togvraket.

– Kjempesjokk

Men politiet kunne ikke utelukke at dødstallet kan komme til å stige etter ulykken, som skjedde like før klokka 7 tirsdag morgen.

Lokaltogene som kolliderte på ettsporstrekningen Holzkirchen-Rosenheim, tilhører det private togselskapet Bayerische Oberlandbahn (BOB).

– Ulykken er et kjempesjokk for oss. Vi gjør alt for å hjelpe passasjerene, pårørende og ansatte, sier daglig leder Bernd Rosenbusch i BOB.

Skoleferie

Et stort antall helikoptre, ambulanser og brannbiler rykket ut til stedet. Dessuten mobiliserte Røde Kors alle sine ressurser, og nabolandet Østerrike stilte redningsmannskaper til disposisjon.

På en vanlig hverdag er morgentoget på denne strekningen vanligvis fullpakket med pendlere, mange av dem med kurs for München. En polititalsmann sier at det trolig ikke var noen skoleelever blant passasjerene denne tirsdagen, ettersom elevene i Bayern har fastelavnsferie.

Togstrekningen og to lokalveier er stengt for trafikk som følge av ulykken. Årsaken til kollisjonen er ikke kjent.

Trenger blodgivere

Blodbanken i Bayerns hovedstad München ber innstendig blodgivere om å melde seg etter togulykken der minst ni mennesker omkom og 150 ble skadd.

Det er «en akutt økning i behovet for livreddende blodprodukter», opplyser blodbanken etter frontkollisjonen mellom to tog i Bad Aibling, rundt seks mil sørøst for München.

Blodgivertjenesten i München, som leverer blod til sykehusene i området, ber givere melde seg straks til senteret i sentrum av hovedstaden.

Politiet opplyste tirsdag formiddag at 55 av ofrene fra togulykken er alvorlig skadd, blant dem 15 kritisk.