– Til alle som møtte opp i enhver krok i Nevada: Dette er deres seier. Takk, skriver Clinton på Twitter.

– Mange har tvilt på oss, men vi har aldri tvilt på hverandre, sa hun i seierstalen litt etter midnatt norsk tid.

Når resultatene fra drøyt 88 prosent av valgmøtene i delstaten er talt opp, får Clinton 52,6 prosents oppslutning mot 47,7 prosent for Sanders. Det gir 22 landsmøtedelegater til Clinton og 15 til Sanders. Fire delegater er ikke forpliktet til noen av de to kandidatene, mens ytterligere to ikke er fordelt fordi alle resultatene ikke er klare ennå.

– En ganske stor seier

– Dette er bra for Clinton. Hun vinner sånn som hun burde. Sanders er underdog her og må gjøre det bedre enn ventet. Men det klarte han altså ikke, sier USA-kjenner og Minerva-kommentator Jan Arild Snoen til NTB om resultatet.

Clinton har satset stort i Nevada, hvor mange av innbyggerne har latinamerikansk bakgrunn. Dette er en gruppe hvor Clinton normalt gjør det bra, og mange har tatt det for gitt at hun kom til å vinne staten. Sanders ser på sin side ut til å ha dratt nytte av seieren i New Hampshire.

– Om Clinton ikke vinner med mer enn 5-6 prosentpoeng, er det likevel en ganske stor seier, selv om mange kanskje ikke ville sagt det for en stund siden, forklarer Snoen.

Sanders ser fremover

Sanders gratulerte Clinton med seieren, men sa også at hans valgkamp har «vinden i ryggen når vi setter kursen mot Super Tuesday». Tirsdag 1. mars skal det holdes nominasjonsvalg og -møter i en rekke stater, inkludert Sanders' hjemstat Vermont.

– Det ligger an til at Clinton skal vinne ganske klart på Super Tuesday også, og da har vi et mønster der Sanders bare vinner innimellom. Clinton leder i ni av tolv stater som skal stemme da, og hun leder stort i åtte av dem, forteller USA-kjenner Snoen.