Myndighetene i Alberta opplyser lørdag kveld at den kraftige brannen nå dekker et område på over 2000 kvadratkilometer, og at den fortsetter å vokse.

- Dette er fortsatt en stor, ukontrollert og farlig brann, sa beredskapsminister Ralph Goodale tidligere lørdag.

Ifølge Goodale har flammene ødelagt et område på over 1570 kvadratkilometer siden skogbrannen brøt ut 1. mai. Det er tørt i området, og været er ikke på brannvesenets side.

Masseevakuering

Verst rammet er byen Fort McMurray, der samtlige 88 000 innbyggere ble evakuert allerede tirsdag kveld. Lørdag kom de siste 25 000 menneskene, som var strandet i branntruede områder nord for byen, sørover, enten gjennom kolonner eller via luftbroen.

Flere av dem fikk et vondt gjensyn med byen sin da de kjørte forbi de utbrente områdene i løpet av helgen. Det tar lang tid før de kan flytte hjem.

- Det har ikke regnet skikkelig i området de to siste månedene. Denne brannen kommer til å fortsette fram til vi får betydelige mengder nedbør, sier skogbrannsjefen i Alberta, Chad Morrison.

Det er ikke registrert dødsfall som kan kobles til brannen.

Stanser oljeproduksjon

Fort McMurray ligger midt i Albertas oljesandområde, og en firedel av Canadas oljeproduksjon er stengt som følge av skogbrannen.

Morrison sier at den eneste «gode» nyheten er at vinden blåser brannen bort fra Fort McMurray og oljeproduksjonsområdene mot nordøst. Det gir mindre trussel mot mennesker, men fortsatt alvorlige skader på miljøet.

Over 1400 brannmenn, 133 helikoptre og minst 27 fly bidrar med å tøyle de totalt 43 brannene i Alberta. Sju av dem er fullstendig ute av kontroll, opplyser myndighetene.