Motherwell (NTB): Ulykken skjedde på fornøyelsesparken M&D.

Seks ambulanser og seks brannbiler har rykket ut til stedet. Bilder derfra viser forvridde og ødelagte vogner. BBC skriver at vognene sporet av og siterer et vitne som forteller at folk satt fast opp ned i berg-og-dalbanen på grunn av hendelsen.

– Vi kan bekrefte at vi i øyeblikket arbeider med de andre nødetatene for å få full oversikt over situasjonen, sier det skotske politiet i en kommentar. De bekreftet senere at elleve personer var skadd, to voksne og ni barn. De skadde er brakt til lokale sykehus.

Landet opp ned

Øyenvitner forteller til Glasgow-avisen Daily Record at en vogn med ti personer sporet av og falt opp ned på en attraksjon med biler for små barn.

– Da det gikk opp for folk hva som hadde skjedd, var det unger som gråt og voksne på desperat leting etter sine kjære midt i kaoset, med hundrevis av mennesker som enten forsøkte å finne utgangen, eller som forsøkte å hjelpe til på stedet, sier en mann.

Han forteller også at en gruppe fedre forsøkte å snu berg- og dalbanevognen for å nå fram til barna som var fanget inne i den, men at den var svært tung.

Berg-og-dal-banen har navnet Tsunami. Den kan ha en fart på opptil 65 kilometer i timen, og den har både looper og korketrekkere.

Stengt park

Parken ble umiddelbart stengt etter ulykken, og en talsmann for M&D opplyste at det hadde skjedd en alvorlig hendelse.

– Vi har hjelpemannskap på stedet for å bistå. Parken er stengt inntil videre, sier talspersonen ifølge Daily Record.

En journalist fra avisen var selv vitne til ulykken.

– Det var massevis av skriking fordi det så virkelig ille ut. Jeg håper at det ikke er så ille som det så ut til, sier Euan McLean.