- Jeg var på vei dit i en minibuss fra Side hvor jeg hadde vært på badeferie. Vi var vel 20-30 minutter fra flyplassen da vi så strømmen av ambulanser, forteller Alf Helge Lund på telefon fra Istanbul.

Han hadde vært på badeferie i Side, 50 mil sør/sørvest for Istanbul og skulle egentlig på et fly videre til Tiblisi, hovedstaden i Georgia, tirsdag kveld. Så smalt det flere ganger på Atatürk-flyplassen der minst 36 personer ble drept.

- Heldigvis var det så mye trafikk i Istanbul at vi ble forsinket. Da vi kom utenfor flyplassen var det bare kaos, fortsetter Lund.

Pansrede kjøretøy

- Det første jeg merket var at det dukket opp veldig mange ambulanser som skulle samme vei som meg. Jeg tenkte at det måtte ha skjedd en alvorlig ulykke en eller annen plass.

Men da de kom til flyplassen skjønte han at noe hadde skjedd.

- Da vi kom til flyplassen og skulle inn gjennom porten ble vi dirigert bort, og fikk beskjed av politiet om å snu. Det var da jeg begynte å kjenne litt på følelsen av at noe hadde skjedd. Det var mye politi, og også militæret dukket opp med pansrede kjøretøy.

- Ekkel følelse

- Hvordan har dette påvirket ferien?

- En får så klart en ekkel følelse i kroppen. Jeg skal prøve å få litt søvn her, og se hvordan det blir i morgen. Det er en tankevekker. Jeg reiser endel rundt, og vet at det kan oppstå en eller annen situasjon. Dette var på håret, sier Lund.

Han er nå innlosjert på et hotell i nærheten av Turkish Airlines.

- Nå håper jeg at jeg kommer meg på et annet fly i morgen fra en annen flyplass, og at det ikke skjer noe der også, avslutter han.