- Vi satt på en restaurant litt lenger opp i byen og spiste, og mot slutten av middagen hørte vi fyrverkeriet fra promenaden. Da vi skulle gå hjem kom det folk løpende mot oss som lyn fra klar himmel, sier Bjørn Drage fra Sunndalsøra til Adresseavisen.

Sammen med kompisene Jo Ulvund, Simen Innvik og Torgeir Rudd Ramslie har han vært i Frankrike de siste to ukene i forbindelse med EM i fotball.

Torsdag kveld var de ikke langt unna da en lastebil kjørte inn i folkemengden på Promenade des Anglais i Nice. Vitner sier at en mann hoppet ut og begynte å skyte, og fredag morgen opplyser innenriksdepartementet at 84 personer er døde.

Så parade på promenaden

- Vi startet med en kvartfinale i Paris, så semifinalene i Lyon og Marseille og til slutt finalen i paris. Vi ville avslutte turen med badeferie i Nice. Vi har vært rundt omkring og hatt i bakhodet at det kunne skje noe, så vi skjønte med én gang at noe var galt.

Hotellet de bor på ligger 400 meter fra stedet hvor angrepet skjedde. Tidligere på dagen hadde de fått med seg en parade nede på promenaden.

- Politimann jaget på oss

- Vi begynner å bli litt «shaky» nå som vi får inn rapportene. Da det skjedde rakk jeg egentlig ikke å bli så redd. Like etter angrepet visste vi ingenting, vi måtte bare komme oss bort, så vi sprang mot hotellet mens det strømmet på med folk og politi. En politimann jaget på oss for at vi skulle komme i sikkerhet, sier Drage.

De fire kompisene skal reise hjem på søndag.

- Det spørs om vi bare holder oss i ro fram til da.