- Det er meldt om forbud mot å gå ut. Presidenten har også sagt til mediene at det er en gruppe innad i militæret som forsøker seg på et kupp. Via nyhetene på TV har vi fått med oss at det er stengt av bruer og er blitt avfyrt skudd mot spesialstyrkekommandoen til politiet, sier Ferhat Güven.

Ap-politikeren som sitter i bystyret i Trondheim er på ferie i hjembyen Kulu cirka 12 mil sør for Ankara. Her tilbringer han sommeren sammen med storfamilien hvert år.

- Veldig trist

- Det er her jeg og mange andre som bor i Trondheim opprinnelig kommer fra. Det er et lite sted uten så mye aktivitet, så det er gjennom nyhetene vi får med oss det som skjer. Det ser alvorlig ut.

Sent fredag kveld ble det klart at militæret har innført portforbud, samtidig som Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan oppfordrer folk til å gå ut i gatene.

- Jeg tror ikke vi kommer til å følge et portforbud. Oppfordringen fra presidenten er å komme seg ut og leve et mest mulig normalt liv for at dette ikke skal få fotfeste. Uansett politisk ståsted så er det demokratiet som må ligge til grunn. Der har militæret ingenting å gjøre. Dette er veldig trist. Tyrkia har opplevd slike kupp tidligere som har endt skjebnesvangert.

- Veldig fjernt for oss

Fredag var Güven og hans familie i bryllup til en annen mann som bor i Trondheim. Planen var at de skulle være i Kulu i to uker til.

Nå vil de komme seg hjem så fort som mulig.

- Det er innstilt noen avganger fra flyplassene, og det er vanskeilg å si hvor lenge konflikten kommer til å vare. Dette er selvsagt noe som er veldig fjernt fra hva vi er vant til i Norge. At Tyrkia skal være utsatt for en slik trussel i 2016 er veldig fjernt for oss, og barna oss om hva et kupp er og hva det er som skjer. Man har ikke noe forhold til det, og for meg og resten av familien er dette en ny opplevelse.

Fehrat Güven (Ap) er i Tyrkia på ferie med familien. Foto: VEGARD EGGEN