Foreløpig har norsk politi ikke satt i verk tiltak som følge av angrepet i München fredag. Politiets sikkerhetstjeneste (PST) følger situasjonen.

Det opplyser PST på Twitter fredag kveld.

– PST følger situasjonen i München og gjør fortløpende vurderinger av om hendelsen påvirker trusselbildet i Norge, heter det i meldingen.

Politidirektoratet (POD) følger også situasjonen og har kontakt med PST.

– Foreløpig har politiet ikke satt i verk nye tiltak, skriver POD på Twitter.

Ber nordmenn holde seg inne

Statsminister Erna Solberg (H) ber nordmenn i München følge lokale myndigheters oppfordring.

– Det er dramatisk, sier Solberg til TV 2.

I likhet med Utenriksdepartementet ber statsministeren nordmenn følge rådene fra tyske myndigheter, og holde seg innendørs etter skytedramaet i München.

– Det er dramatisk. Det høres ut som om det er flere som er drept. Vi vet lite foreløpig, men vi følger dette nøye, sier Solberg til kanalen.

– For oss er det også grusomt at det skjer samme dag som vi har markert og sørget over det som skjedde for fem år siden her, sier Solberg til NRK.

Statsministeren utelukker ikke at Norge igjen kan rammes av terror, men sier beredskapen er bedre i dag enn hva den var for fem år siden.

– Vi kan aldri være sikre på at vi forhindrer alt, eller har klart å sikre oss mot at dette skjer i vårt land også, sier Solberg.

Her er telefonnummer med tanke på pårørende og folk som savner personer:

Seks bekreftet døde

Minst seks personer er bekreftet døde etter skytingen i München. I tillegg er flere kritisk såret, opplyser politiet fredag kveld.

Politiet har ikke oversikt over hvor mange som er såret, men det er på det rene at flere har kritiske skader, opplyser polititalsmann Peter Beck.

Politiet bekreftet også at flere gjerningsmenn fortsatt er på frifot, melder NTB.

Motorveier sperret

Politiet i München ber bilister holde seg borte fra motorveiene rundt byen. Flere av motorveiene nord for byen er sperret av, melder Reuters.

Poltitet ber også om at folk holder seg unna spekulasjoner og diskusjoner på sosiale medier og lar være å publisere bilder av politiets bevegelser området.

- Folk løp som gale

Skytingen begynte ifølge øyenvitner inne på en McDonalds-restaurant på kjøpesenteret Olympia.

Norske Christian Nilsen forteller til VG at han var sammen med kona Jane Nilsen og deres barn ved kjøpesenteret da skytingen begynte.

– Folk løp som gale ut fra McDonalds. En hel haug med mennesker. Så kommer det en gjerningsmann ut, han tar opp en pistol og begynner å skyte mot menneskene som løper vekk i frykt. Heldigvis løp han motsatt vei fra der vi sto, sier Nilsen til VG.

– Vi kom oss inn i en bygning, jeg tror det var et hotell. Vi ventet der til det var over, sier Christian Nilsen til VG.