NBC New York melder at tre personer er omkommet, og et sted mellom 75 og 100 personer er skadd.

Ifølge kanalen tyder foreløpige rapporter på at hendelsen var et uhell eller forårsaket av operatørfeil, sier polititjenestemenn. Det understrekes at det fortsatt er tidlig i etterforskningen.

Tilstanden skal være kritisk for flere av de skadde. Ifølge ABC News skal også flere passasjerer sitte fast i toget. Nettsiden skriver at det ser ut til at flertallet av de skadde satt i den første vogna eller befant seg inne på stasjonsområdet.

Omfattende ødeleggelser

Bilder viser en ødelagt vogn og omfattende ødeleggelser på selve stasjonen.

Lokaltoget, som startet i Spring valley New York, stoppet først i et overbygd område mellom plattformen og venteområdet inne på selve stasjonen. En metallstruktur som dekker området kollapset.

Journalist John Minko sier til radiokanalen WINS at «toget gikk rett gjennom sperringene og inn i avgangshallen.»

Havnemyndighetene i New York and New Jersey har midlertidig innstilt alle tjenester på Hoboken stasjon.

Reisende oppfordres til å ikke dra til stasjonen.

For fort

Lina Albelli satt i en av de bakre vognene på toget som kolliderte.

– Jeg tenkte «han stopper ikke opp, vi beveger oss for fort», og så var det et fryktelig krasj, sier hun til nyhetsbyrået Reuters.

– Plutselig pløyer vi gjennom plattformen. Det varte bare noen sekunder, men det føltes som en evighet, sier Bhagyesh Shah, en annen passasjer.

– Jeg så en dame som lå fastklemt under betongrester, og det var flere som blødde, forteller Shah.

Ingen nordmenn

Utenriksdepartementet har foreløpig ikke fått melding om at nordmenn er rammet av togulykken i New Jersey.

– Nei, vi har ikke fått melding om at nordmenn er involvert. Vårt generalkonsulat i New York følger med på all informasjon som kommer om ulykken, sier pressvakt Marte Lerberg Kopstad i UD til NTB.

– Jeg har ingen informasjon om at flytrafikken skal være påvirket av denne forferdelige hendelsen, sier Fredrik Henriksson, pressevakt for SAS i Sverige, til NTB.

– Alt ser ut til å være i rute, sier han.