Tomotorsflyet av typen Metroliner styrtet klokken 7.20 mandag morgen nær rullebanen like etter avgang. Fem mennesker er ifølge Times of Malta omkommet. Kilder opplyser til avisen at det neppe er noen overlevende. Det skal ha vært ti personer om bord.

Et øyenvitne sier at flyet tok av fra den internasjonale flyplassen i Luqa og steg, før det plutselig bikket over til høyre side og styrtet rett ned i bakken. En tykk røyksøyle steg opp fra det brennende vraket. Et annet øyenvitne sier at flyet styrtet anslagsvis 10 meter fra der han oppholdt seg.

– Jeg hørte en skrikende lyd fra flyet, og da så jeg det kom fallende ned mot bakken. Det tok umiddelbart fyr. Svært lite av flyet er igjen, bare biter, sier mannen.

Sykehuset Mater Dei ble satt i katastrofeberedskap, og flygninger til og fra den internasjonale flyplassen på Malta ble midlertidig stanset.

De første meldingene gikk ut på at flyet, som var av typen Metroliner, angivelig var på vei til Misrata i Libya, og at det var innleid i Luxembourg av EUs grensebyrå Frontex. Frontex avkreftet dette på Twitter kort tid etter.

– Flyet som styrtet på Malta var ikke innleid av Frontex, skrev grensebyrået.